"Nohy byly dobré, jsem spokojený," překvapil třiatřicetiletý Slovinec po etapě. "Jel jsem nejrychleji, jak jsem mohl, a po dnešku jsem optimista. Do konce závodu zbývá ještě dvacet etap," nevzdává se po prvním souboji. Přesto je ztráta 43 sekund důležitá. A nevěstí nic dobrého před dalšími dvěma časovkami. "Samozřejmě, že chcete dojet před svými soupeři. Ale je to solidní výsledek. Neztratil jsem tři minuty. Evenepoel byl dnes rychlejší. Nakonec jde o to, kdo je po 21 dnech na čele, a já si nemyslím, že bych mohl jet rychleji."

Roglič neztratil jen na Evenepoela, ale i na další favority. Virtuální pořadí favoritů vypadá takto:

Evenepoel

Almeida +0:29

Geoghegan Hart +0:40

Roglič +0:43

Vine +0:46

McNulty +0:48

Thomas +0:55

Vlasov +0:55

Kämna +1:23

Dunbar +1:25

Caruso +1:28

Urán +1:35

Haig +1:36

Pinot +1:43

Carthy +1:56

Buitrago +2:02

Paret-Peintre +2:10

Pozzovivo +2:11


"Očekával jsem, že vyhraje, ale i tak se mu to podařilo s mnohem větším náskokem, než jsem si myslel. Je ještě lepší, než jsme si všichni mysleli. Mohu mu jen pogratulovat, protože si to zaslouží," říká Portugalec Almeida, druhý nejlepší z lídrů na celkové pořadí. Se svým výkonem i výsledkem je spokojený: "Své schopnosti samozřejmě znám, ale přesto to předčilo všechna očekávání. Potvrzuje to dobrou práci, kterou tým odvádí. Mám z toho velkou radost. Vždycky je důležité dobře odstartovat a nechat závod plynout. Už první týden začínáme v dobré pozici."

Tao Geoghegan Hart porazil většinu důležitých konkurentů i když už ztratil 40 sekund. Krátké časovce nedává velký význam. "Jestli je to potvrzení mé dobré formy? Ani ne. Bylo to 20 minut na plný plyn na rovině. Nevím, jestli se z toho dá vyvodit nějaký závěr. Zůstáváme v klidu. Do konce závodu zbývají tři týdny a já se vlastně už soustředím na zítřek."

Mezi lepší časovkáře patří Geraint Thomas, jenže 55 sekund ztráty není málo. "Měl jsem dobrý pocit. Byl jsem schopen šlapat watty, které jsem chtěl, ale začal jsem trochu moc rychle. Chtěl jsem se šetřit na stoupání, ale to se mi moc nepovedlo a v závěru jsem na to doplatil. Bylo to v pořádku, nic zvláštního. Trochu jsem to očekával. Ještě zbývá dvacet dní a přijdou i těžší dny než tento."