Slovinec po dojezdu nijak nepanikařil, nesnažil se hledat výmluvy a přiznal, že na to neměl. "Rád bych jel s nimi, ale neměl jsem na to nohy. Beru to tak, jak to je," řekl na dotaz, proč se neudržel Tadeje Pogačara a Jonase Vingegaarda po jejich útoku v závěru posledního stoupání. 

Roglič si navíc nevedl dobře ani pozičně. Do stoupání najel příliš vzadu a když Adam Yates rozjel rychlé tempo, peloton se roztrhal. Za Britem se seřadili Jorgenson, Vingegaard, Pogačar, Evenepoel, Van Gils, Carapaz a Mas, s drobou ztrátou jel Rogličův pomocník Vlasov a Ital Ciccone a za nimi zela další díra, kterou musel zalepovat Roglič a Simon Yates. 

SI202406300007_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Všimli si toho i jeho šéfové. "Roglič nebyl v háku, když Pogačar zaútočil. Musíte být přímo u něj, Vingegaard tam byl, my ne. Jestli to byl náš špatný den na Tour, tak se s tím dá žít. Nedokážu říct, jestli jsme byli jen špatně seřazení, nebo jsme prostě měli špatný den. Nemyslím si, že těch 21 vteřin bude v Nice rozhodovat, ale samozřejmě bychom se měli snažit, aby se to nestávalo," sdílel svůj pohled Rolf Aldag, hlavní sportovní ředitel týmu Red Bull-Bora-Hansgrohe. 

To Ralph Denk, ředitel německého týmu, byl mnohem kritičtější. "Roglič nebyl tam, kde měl být, neměli jsme dobrou pozici v prvním přejezdu a to nás stálo energii. A ani podruhé nebyl blízko Pogačara a Vingegaarda. Budeme si muset promluvit o tom, co to způsobilo. Musíme to s ním teď probrat," řekl po etapě. 

Aldag měl jisté vysvětlení: "Je naprosto jasné, že situace je jiná, když jezdíte za jeden tým osm let, nebo půl roku. Společné zkušenosti musíme vyvážit větší snahou a mám pocit, že tu tým dnes předvedl a ještě předvádět bude." 

Obává se zkušený Roglič čtvrté etapy, první horské s přejezdem Galibieru? "Moc ne, dnes to byl zvláštní den. Chci závod brát den za dnem. Je to teprve druhá etapa a do konce zbývá ještě 19 dní."