První závod Hustopeče Škoda Auto odstartuje už dnes 13. ledna a na cyklisty čekají zvlněné cesty se stoupáním, které se klikatí přes moravské vinohrady, louky, sady a pole. O necelý měsíc později, 9. února, pak trasa závodu šumavský MTB maraton Škoda Auto povede Národním parkem Šumava a to z Churáňova přes Nové Hutě zpět k běžeckému stadionu. Cyklisté absolvují zhruba třicetikilometrové tratě na trenažerech a v digitálním prostředí na unikátní platformě ROUVY.

"Po loňském roce, kdy jsme si virtuální cyklistické aktivity vyzkoušeli historicky poprvé, jsme rádi, že v tom  ve  spolupráci  s  ROUVY  a  ŠKODA AUTO  prezentující  brand  WeLoveCycling.cz  budeme pokračovat. Kromě dvou letošních virtuálních závodů Kolo pro život běží také Challenge, připraveny jsou  celkem čtyři reálné trasy KPŽ a těší nás, že tak naše sezóna vlastně nikdy nekončí," řekl Tomáš Pravenec z organizačního týmu Kolo pro život.

Oba virtuální závody, které mají start shodně v 17 hodin, mohou diváci sledovat živě. Připraven je online stream ze studií v Praze a Vimperku, který začíná v 16:50. Právě toto šumavské město je sídlem firmy VirtuaiTrainig s.r.o., která ROUVY, software pro indoor cyklistický trénink vyvinula. Vysíláním provedou moderátor ČT Ivan Mejtský a Jiří Lutovský, manažer týmu ROUVY Specialized Cycling team. Přímý přenos můžete sledovat na webu ČT SPORT a na YouTube kanálech ROUVY a Petr Čech Sport.

Do každého závodu se může přihlásit maximálně tisíc jezdců. Jedním z nich bude i zpěvák Marek Ztracený, který šlápne do pedálů trenažéru přímo ve studiu ROUVY ve Vimperku.

Hudebník změří síly mimo jiné s vicemistrem světa v maratonu horských kol Kristianem Hynkem z týmu Future Cycling Northwave a Jaromírem Skálou z ROUVY Specialized Cycling Team. Tito dva borci budou na trenažeréch ve studiu v Praze. Elitní český biker a reprezentant Jan Škarnitzl z týmu CYKLOSTAR Trek Pirelli se do závodu připojí přímo ze svého obýváku.

Na vítěze čekají prize money - vítězové ženské a mužské kategorie získají 100 €.

Každý jezdec, který se chce zapojit do série virtuálních závodů, musí mít chytrý cyklistický trenažer, kolo a například počítač, iPad nebo telefon. "Chceme, aby s námi mohlo trénovat a závodit co nejvíc lidí. Mnohým jsme už loni na jaře umožnili překonat nucenou závodní přestávku způsobenou pandemií koronaviru a i teď se s námi mohou profesionálové i nadšení amatéři připravovat na venkovní závody. Aby jim to na jaře, vyjedou do přírody, venku na kole chutnalo," řekl Petr Samek, výkonný ředitel vimperské firmy VirtuaiTraining s.r.o.

Pokud se zlepší epidemiologická situace, ROUVY s Kolem pro život mají připraveno pro fanoušky cyklistiky ještě jedno překvapení. "Pokud to situace dovolí, v což pevně doufáme, potkáme se se všemi rádi při exhibičním eventu ve Ski a Bike Centru Radotín 23. února," dodává Tomáš Pravenec, ředitel komunikace Kolo pro život.

Podobně jako v loňském roce budou v pražském Radotíně závodit ti nejlepší na trenažerech a svoji fyzičku si s nimi může poměřit kdokoliv, kdo na akci přijde. Trenažery budou zdarma dostupné pro veřejnost. Nebude chybět ani autogramiáda českých cyklistů.

Závod můžete živě sledovat zde:             

https://www.youtube.com/watch?v=_TmOpRCbuaY

https://www.youtube.com/watch?v=8JJDivKet58