Po několika letech odešel z týmu BORA - hansgrohe Španěl Patxi Vila, který měl na starosti především Petra Sagana. Vila vedl tým na závodech i na soustředěních a byl zodpovědný i za trénink. Jeho práci nyní převezmou noví zaměstnanci Jean-Pierre Heynderickx a Hendrik Werner. 

Hendrik Werner odešel z celku Sunweb, kde trénoval Toma Dumoulina a byl jedním ze strůjců jeho úspěchů na Grand Tours. "Hendrik Werner je prvotřídní kouč, který si udělal jméno na mezinárodní cyklistické scéně. Myslím, že dobře zapadne do našeho týmu a našeho tréninkového systému," říká Ralph Denk, ředitel německého celku. 

"Jean-Pierre Heynderickx je zkušený sportovní ředitel, který přináší své know-how zejména o belgických závodech," dodává o druhém novém členovi týmu. Belgičan Heynderickx (54) má za sebou už několik velkých angažmá. Sportovního ředitele dělal naposledy v Dimension Data, kde mu nebyla prodloužena smlouva. Dříve vedl také jezdce týmů Topsport Vlaanderen a Lotto.

"O mém programu jsme se ještě nebavili, ale je asi samozřejmé, že budu zodpovědný za belgické závody. Že jsem první Belgičan, který povede Petra Sagana? O tom jsem nepřemýšlel. Tlak vytvářený kolem Sagana nebude problém. Každý, kdo jel na Tour de France s Markem Cavendishem ví, co je to velký tlak. A Bora je už víc než jen Sagan. Pascal Ackermann je jedním z nejrychlejších sprinterů a Emanuel Buchmann dojel v první pětce na Tour," říká Heynderickx pro Het Nieuwsblad. 

Peter Sagan stále zůstává největší hvězdou německého celku a jejich lídrem na jarní klasiky. Měl by objet všechny významné jednorázovky na kostkách. Ardenské klasiky tentokrát vynechá, aby byl připravený na debut na Giro d´Italia a následně na Tour de France.