Peter Sagan (BORA - hansgrohe) potvrdil roli největšího favorita a získal své už dvanácté etapové vítězství na Tour de France. Slovenský cyklista si našel ideální místo na čele pelotonu v cílové rovince, vyrazil ze závětří za Darylem Impeym (Mitchelton - Scott) a suverénně zvítězil. Druhý skončil Wout van Aert (Jumbo - Visma), který začal spurtovat příliš zezadu, přesto dokázal předjet Mattea Trentina (Mitchelton - Scott), Sonnyho Colbrelliho (Bahrain Merida) a Grega Van Avermaeta (CCC).

Až sedmý dojel Michael Matthews (Sunweb), pro kterého odvedl celek Sunweb spoustu práce v posledních kilometrech a zejména ve dvou náročných stoupáních na posledních 40 kilometrech. Sunweb jel v kopcích rychle a zbavil se většiny sprinterů, všech ryzích sprinterů. 7,5 kilometru před cílem zaútočil Rui Costa (UAE Emirates) a jezdci Sunwebu a týmu BORA - hansgrohe ho dostihli až 2 kilometry před cílem. Michael Matthews si nedokázal udržet dobrou pozici a neměl ve spurtu prostor. 

Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) nadále vede celkové pořadí, druhý Wout van Aert snížil odstup na 14 sekund. Steven Kruijswijk (Jumbo - Visma) na třetí příčce ztrácí 25 vteřin.  


Wellens sbíral vrchařské body 

Dvacet kilometrů trvalo, než se vytvořil hlavní únik dne. Po několik pokusech se to podařilo nejlepšímu vrchaři Tour Timu Wellensovi (Lotto Soudal). K němu se přidali Toms Skujinš (Trek - Segafredo), Mads Wurtz Schmidt (Katusha Alpecin) a Simon Clarke (EF Education First).

Wellens sbíral vrchařské body a posbíral jich na letošní Tour už celkem 17 a nadále vede v soutěži o puntíkovaný dres. Nejdéle v úniku ale vydržel lotyšský mistr Toms Skujinš. Dostižen byl až 22 kilometry před cílem v posledním delším výjezdu a vysloužil si ocenění pro nejbojovnějšího závodníka etapy. 

V bodovací soutěži navýšil vedení Peter Sagan. Na kontě má 144 body, druý Michael Matthews má 97 bodů a třetí Elia Viviani (Deceuninck - Quick-Step) 92 body. 

Foto Sirotti