„Začínám v Argentině a pak budu mít normální program. UAE Tour, Paříž-Nice a pak klasiky, na které se dostanu - možná Sanremo, De Panne, Gent-Wevelgem a podobně, řekl o svých plánech pro irský web Stickybottle. Bennett měl podobný program i letos, začal na UAE Tour, protože v Argentině se kvůli covidu nezávodilo a následovalo Paříž-Nice, pár klasik a Okolo Turecka. 

Stále se však trápil, po přestupu z Quick-Stepu neměl žádné sebevědomí. Druhý rok v dresu belgického celku byl pro Bennetta noční můrou. Bojoval se zraněními, nemocemi a psychickými problémy a nakonec bojoval i s Patrickem Lefeverem, ředitelem Quick-Stepu. Lefevere nevěřil, že Bennett nemůže závodit kvůli zdravotním problémům a dával to jasno najevo do novin.  V roce 2021 stihl jen 28 závodních dní. Vyhrál sedm závodů, ale nejel na Tour de France a ve zlém se s belgickým týmem rozešel. 

Ujala se ho opět Bora, kde strávil šest sezón mezi lety 2014 a 2019. Jenže trápení neustalo ani na začátku letošní sezóny. Bennett se chytil až 1. května Eschborn Frankfurt, kde překvapivě zvítězil. Zlepšilo mu to náladu a sebevědomí, stále mu však chyběla kondice potřebná ke startu na Tour de France. Německý tým se rozhodl vybrat jiné závodníky a Bennett upnul k Vueltě. A tam to vyšlo, vyhrál první dvě rovinaté etapy v Nizozemsku, v hromadných dojezdech těžil ze skvělé spolupráce s Dannym van Poppelem. 

Příští rok už by mohl mít důvěru Bory i na Tour de France. Myslím, že jedním z hlavních cílů bude opět Tour de France. A rád bych jel dvě Grand Tours za sebou, abych si znovu vybudoval kondici. Ale možná, že když se mě na to zeptáte druhý volný den na Tour, budu mít jinou odpověď,“ směje se. Giro s největší pravděpodobností vynechá, takže v úvahu připadá kombinace Tour - Vuelta. To je pro sprintery snesitelné, Vueltu teoreticky ani nemusí dokončit.