Maximilian Schachmann letos zazářil vítězstvím na Paříž - Nice a od té doby se spekulovalo o jeho dalším angažmá. Německému cyklistovi končila smlouva v týmu BORA - hansgrohe a zájem měla spousta konkurenčních sestav. 

Jenže spojení Schachmann - Bora je velmi výhodné pro všechny, pro tým, sponzory i závodníka a současný německý mistr nakonec po jiných nabídkách sáhnout nemusel. V Boře získal nezvykle dlouhou smlouvu na čtyři roky a bude lídrem na kratších etapových závodech i na kopcovitých klasikách. A možná i víc, pokud se prosadí.   

"Vždy jsem říkal, že s Maxem máme velké plány. Skvěle se k nám hodí a myslím, že to vidí stejně. Po vítězství na Pařž - Nice je z něj také jezdec na etapové závody. Ještě se uvidí, kam až se jeho závodní cesta ubere, ale rozhodně má spoustu kvalit. Chceme mu pomoci najít to nejlepší zaměření v dalších letech," říká Ralph Denk, ředitel BORA - hansgrohe. 

Schachmann je opravdu velmi všestranný cyklista. V mládežnických kategoriích a v kategorii U23, během působení v českém kontinentálním týmu Klein Constantia, byl především vynikajícím časovkářem. Mezi profesionály se v týmu Quick-Step rychle prosadil i v jiných typech závodů. Pravidelně vítězí na úrovni WorldTour a to v kopcích, v únicích a už má na kontě i třetí místo z Lutych - Bastogne - Lutych.   

"Usadil jsem v Boře a cítím se tu doma. Těším se na naši společnou budoucnost a jsem rád, že mi tým důvěřuje a získal jsem dlouholetý kontrakt. Teď jsem všestranný závodník, ale chceme zjistit, v jakých typech závodů mám největší potenciál. Bude to zajímavé a cítím podporu týmu," dodává Schachmann. 

Kromě Schachmanna zůstávají i dva spolehliví domestici. Rakušan Lukas Pöstlberger a Ital Cesare Benedetti. Oba vítězové etapy na Giro d´Italia a důležití členové německé sestavy. To potvrzuje i Ralph Denk: "Cesare se stal jedním z našich nejdůležitějších domestiků a je dobrý ve všech závodech. To loňské vítězství na Giru bylo nejen skvělým dárkem pro nás, ale i zaslouženou odměnou za roky práce pro tým. CeCe je opravdovým pilířem našeho týmu."  

"Lukas je také všestranným závodníkem. Dokáže pomáhat sprinterům na rovině a na terezínech, ale je silný i ve středně těžkých horských etapách. Díky tomu je velmi cenný. Občas je také lídrem sestavy na severských klasikách. Například na E3 a Dwars door Vlaanderen už ukázal svůj potenciál. Každopádně si myslím, že nám může nabídnout ještě víc."