Lotto Dstny (čti destiny) je na letošním přestupovém trhu poměrně hodně aktivní, ačkoliv se týmu nepodařilo se zachránit ve WorldTour. Proto odešly některé dlouholeté opory, zejména Tim Wellens, ale také Harm Vanhoucke a legenda Philippe Gilbert. Proto přichází devět nových posil. Dvěma nejnovějšími závodníky jsou Eduardo Sepúlveda a Johannes Adamietz. 

Sepúlveda strávil poslední dva roky ve druhé divizi v dresu Androni Giocattoli, který po letošní sezóně sestupuje z ekonomických důvodů mezi kontinentální celky. O to Sepúlveda nestál, chce pokračovat na velkých závodech a v Lottu bude mít příležitost, protože Belgičané si zajistili divokou kartu na všechny podniky WorldTour a mohou si vybírat. Sepúlveda letos předváděl velmi dobré výkony, vyhrál etapu Okolo Turecka a skončil třetí celkově. Představil se také na Sazka Tour, na Dlouhých stráních dojel osmý a na závěr sezóny zajel sedmou příčku na Tour de Langkawi v Malajsii. 

„Mám obrovskou motivaci stát se součástí Lotto Dstny," říká ke svému přestupu. „Tento tým má krásnou historii. V belgickém týmu budu poprvé a těším se na setkání se všemi. Jsem připraven pomoci svým týmovým kolegům dosáhnout dobrých výsledků a sám bojovat o vítězství." Manažer týmu Kurt Van de Wouwer od něj očekává přesně to, o čem Sepúlveda zmínil. „Má mnoho zkušeností a také má velké ambice dosahovat výsledků v náročných závodech. Ví také, co znamená pracovat pro lídra." 

Teprve čtyřiadvacetiletý Němec Adamietz není na mezinárodní scéně příliš známý. Závodní kontinentálního celku Saris Rouvy Sauerland letos zajížděl výborné výsledky menších závodech v Německu a Švýcarsku a na mezinárodní scéně se předvedl sedmým místem v celkovém pořadí náročného závodu Sibiu Tour. V konkurenci týmů WorldTour byl nejlepším závodníkem z kontinentálního celku a Lotto zaujal. „Jsem potěšený a nadšený z této příležitosti v Lotto Dstny, velkém týmu s bohatou cyklistickou historií," říká Johannes Adamietz. „Jsem jezdec pro dlouhé kopce a vrchařské klasiky. V těchto terénech se chci v Lotto Dstny dále rozvíjet. Tohle je pro mě opravdu splněný sen."

„Tito dva jezdci dodají našemu týmu více možností v závodech s mnoha výškovými metry. Možná to nejsou dvě největší jména v cyklistice, ale své místo v našem týmu si více než zaslouží," dodává Van de Wouwer. „Adamietz se předvedl mezi profesionály, i když ještě závodil v kontinentálním týmu. Věříme, že se může ještě zlepšovat a růst a že mu v tomto procesu pomůžeme."