Philipsen ještě před svým vítězstvím na Milán-Sanremo řekl, že bude přemýšlet o nabídkách konkurenčních sestav a zájem podle belgických médií mají zejména týmy UAE Emirates a Bora-Hansgrohe. Německý tým před Tour de France změní název a dres, nový majoritní majitel týmu, společnost Red Bull, totiž do týmu nasype více peněz a chce celou sestavu výrazně posílit.

Pro belgického sprintera a klasikáře dává smysl vyvolat tlak na svého současného zaměstnavatele, ale může Alpecin-Deceuninck finančně soupeřit s Red Bullem a UAE? Nejspíš ne, protože prioritou týmu je udržet Mathieu van der Poela. A to se podařilo, mistr světa uzavřel osobní smlouvu s dodavatelem kol Canyon na dalších deset let (minimálně pět let jako závodník a dalších až pět let jako ambasador značky) a zůstane v Alpecinu nejméně do konce roku 2028. V týmu bratrů Roodhooftových tráví celou cyklokrosovou a silniční kariéru a nemá důvod nic měnit.

GM1_7263.JPG

Red Bull chce kromě Philipsena i další nové jezdce. Zajímá se o talentovaného španělského klasikáře Oiera Lazkana, kterému končí smlouva v Movistaru. Pravděpodobně přijde žádaný italský vrchař Giulio Pellizari z VF Group Bardiani. Podle italského novináře Cira Scognamiglia se Red Bullu také nejspíš podaří udržet Aleksandra Vlasova, o kterého má sice velký zájem Astana, kde už Vlasov několik let závodil, ale nakonec podle zákulisních informací zůstane v německém celku.

O Hirschiho je zájem doma 

Ambiciózní švýcarský tým Tudor začal letošní sezónu výbornými výsledky a je jedním z nejlepších druhodivizních týmů. Sestava vedená Fabianem Cancellarou chce však ještě výš a k tomu by jim měl pomoci Marc Hirschi. Pětadvacetiletému klasikáři letos končí smlouvu v UAE Emirates a v domácím Tudoru by mohl mít více příležitostí na velkých závodech. Mistr Švýcarska sice pravidelně vyhrává na menších závodech, ale vedení UAE Emirates ho nepovažuje za dostatečně spolehlivého závodníka, aby m svěřilo roli lídra na větších závodech a nedostává se ani do výběru pro třítýdenní závody.  

1151395871.jpg

Martinez do Bahrainu? 

Překvapivý přestup prý chystá tým Bahrain Victorious, který v posledních letech nepatřil k nejaktivnějším v nakupování posil, ovšem nyní nabízí lukrativní smlouvu talentovanému francouzskému vrchaři Lennymu Martinezovi. Dvacetiletý cyklista má možnost podepsat tří a čtyřletý kontrakt a stát se jedním z lídrů. 

1150225085.jpg

Lotto udrželo nejcennější talenty

Po sestupu týmu Lotto Dstny z WorldTour do druhé divize se novému vedení podařilo vrátit tradiční celek na správnou kolej. Loni prodloužili smlouvu s Arnaudem De Liem do konce roku 2026 a na začátku letošní sezóny se na stejnou dobu dohodli s Lennertem Van Eetveltem a Maximem Van Gilsem. Tito tři Belgičané jsou budoucností Lotta, dostanou zde příležitost být lídra na velkých závodech a budou mít veškerou podporu.