Martin Svrček v současnosti působí ve stáji Team Franco Ballerini a je nejlepším závodníkem na italské juniorské scéně. Kromě mnoha vítězství v Itálii získal také oba juniorské slovenské tituly a vyhrál poslední etapu na Mezinárodních dnech cyklistiky v Dubnici nad Váhom v mezinárodní konkurenci, etapu a celkové pořadí na Tour du Leman a 5. etapu Tour de la Région Paca. Celkem posbíral 15 vítězství. Na Mistrovství Evropy obsadil 8. místo v závodě s hromadným startem. 

Všechny zmíněné výsledky zaujaly nejlepší tým současnosti Deceuninck - Quick-Step. Ale první půlrok stráví v kontinentální italské sestavě Biesse Carrera v kategorii U23. Quick-Step - Alpha Vinyl, jak se belgický tým od příštího roku bude jmenovat, posílí až v létě 2022.

"Jsem neskutečně šťastný, protože Deceuninck - Quick-Step je nejlepší tým světa. Nečekal jsem to, takže je to úžasné. Mým snem bylo dostat se do WorldTour, ale neodvážil jsem se myslet na tento tým. Miluju na něm všechno. Atmosféru, vítězného ducha, jeho historii, dres, který vždy vynikne. Chci pomoci týmu, chci se zlepšovat a získat zkušenosti a uvidíme, jak se mi bude dařit. Ale ještě před tím se zúčastním série závodů U23 abych si zvykl na delší závody a všechno kolem," říká Svrček. 

Quick-Step kdysi testoval mladého juniora Petra Sagana a rozhodl se nenabídnout mu smlouvu. Sagana získal Liquigas a zbytek je historie. Takovou chybu už Patrick Lefevere nechce opakovat. Quick-Step se v náboru talentů hodně zlepšil, k profesionálům přived například Juliana Alaphilippa a Remca Evenepoela a mnohé další hvězdy. Svrček by mohl být další z nich. Svrřek se profesionálem stane ještě rychleji než Sagan, který v italském celku U23 strávil celou první sezónu mezi muži. Mladý cyklista bude navíc jediným slovenským cyklistou ve WorldTour. Sagan totiž přestoupí do druhé divize, do týmu TotalEnergies. 

"Jsme hrdí, že nás Martin příští rok posílí a jsme si jistí, že u nás potvrdí svůj velký potenciál. Sledujeme ho už nějakou chvíli, je mu teprve 18 let, ale má za sebou skvělé výsledky. Chceme mu pomoci zlepšit se a získat víc zkušeností. Jsme rádi, že se stane součástí Vlčí smečky a nemůžeme se dočkat, až začne pro nás závodit," říká Patrick Lefevere.