Marc Soler byl v posledních dvou letech jednou z hlavních postav dokumentu El Día Menos Pensado na platformě Netflix. Dokument ukázal poněkud chaotické pozadí týmu Movistar a spory mezi závodníky navzájem a mezi vedením a jezdci. Temperamentní Soler byl výraznou postavou, která dokázala vyhrávat závody a také těžce zklamat. V UAE Emirates to bude nejspíš trochu jiné. Nesmírně ambiciózní sestava má několik špičkových lídrů s Tadejem Pogačarem v čele. Soler nebude lídrem.

Osmadvacetiletý cyklista byl i v Movistaru ochotný pomáhat týmovým kolegům a vzhledem k jeho výkonnosti od něj v UAE Emirates očekávají velké věci. Tým ze Spojených arabských emirátů potřebuje konkurovat celkům Jumbo - Visma a Ineos Grenadiers. Ty jsou zatím kolektivně o něco lepší, ale nemají tak silného lídra jako UAE Emirates. Pogačar si dokázal na Tour de France poradit i bez nejlepšího týmu, ale v budoucnu to nemusí stačit a co nejlepší sestava je potřeba. 

"Po všech těch letech bude zvláštní připnout si závodní číslo na jiný dres," říká k přestupu. "Ale můžu říct, že už se nové kapitoly své kariéry nemůžu dočkat. Věřím, že tým dokážu vylepšit a upřímně bych rád vyhrál týdenní etapový závod. Nebo bych k tomu chtěl mít aspoň blízko. A kromě toho chci pomoci Tadejovi vyhrát třetí Tour de France v řadě. A možná také pomoci Joãovi Almeidovi vyhrát Vueltu."

"Věřím, že tento tým může vyhrát jakýkoliv závod," dodává Soler. "Po sedmi letech byl čas na změnu a nemohl jsem si vybrat lepší tým než UAE Emirates. Jsem spokojený a sebevědomý. Všichni mě vřele přivítali a rozhodnout se pro tuhle změnu nebylo těžké."

Soler je vynikající tempař v těžkých horách, dokáže dlouhodobě držet vysoké tempo a proto se hodí na horského domestika. Umí také vyhrávat závody a chodit do dlouhých úniků. V roce 2015 vyhrál Tour de l'Avenir, tehdy byl považován za největší talent týmu Movistar. V 21 letech se o něm mluvilo jako nástupci Miguela Induraina, ale tyto předpoklady byly přehnané. V dalších letech se na Grand Tours moc neprosadil, do rpvní desítky se dostal jednou, na Vueltě 2019 skončil devátý.

Sezónu zahájí Challenge Mallorca, měl by jet Trofeo Pollenca a Trofeo Palma. Poté objede Okolo Valencie, Strade Bianche a Tirreno - Adriatico po boku Tadeje Pogačara, domácí etapáky Okolo Katalánska a Okolo Baskicka a poté se uvidí, v plánu je zatím jen Tour de France a Vuelta.