Odchod Ivána Sosy z Ineos Grenadiers do Movistaru je zajímavý z různých důvodů. Sosu zastupuje Giuseppe Acquardo, jeden z nejvýznamnějších agentů v profesionální cyklistice. Acquardo se zaměřuje především na jihoamerické cyklisty a španělské cyklisty, mezi jeho klienty patří Egan Bernal, Nairo Quintana, Richard CarapazRigoberto Urán, ale také Aleksandr Vlasov a Michal Kwiatkowski. Acquardo má dlouhodobě dobré vztahy s britským Ineosem, ovšem s Movistarem měl ještě nedávno velký konflikt. 

Acquardo a Eusebio Unzue, manažer Movistaru, se pohádali kvůli přestupu Richarda Carapaze do Ineosu v roce 2020. Unzue později rozhodl, že už nebude s Acquadrem spolupracovat. Proto například Oscar Rodriguez, se kterým byl Movistar už domluven na přestupu, nakonec podepsal smlouvu s Astanou. Problém byl také s Andrejem Amadorem. Dlouholetá opora Movistaru nakonec skončila v Ineosu. Jenže konflikt mezi Unzuem a Acquadrem je nyní zažehnán, protože obě strany sporu se navzájem potřebují. 

Acquardo letos Movistaru dohodl několik nových posil. Přijdou Oscar Rodriguez, Gorka Izagirre a Alex Aranburu, kteří jsou zastupováni známým agentem a dalším na ařdě je talentovaný kolumbijský vrchař Iván Sosa. Teprve třiadvacetiletý Sosa měl být novou hvězdou britské sestavy v horách. Šel stejnou cestou jako Egan Bernal, do Evropy se dostal v týmu Androni Giocattoli a v Ineosu od něj čekali velké výsledky. Jenže na Bernalův úspěch navázat nedokázal. Sosa sice během třech let v týmu vyhrál sedm závodů, ale neprosadil se na Grand Tours. 

Když má dobrý den, dokáže v horách porazit téměř kohokoliv, ale pro Ineos jsou nejdůležitější třítýdenní závody a v těch se Sosovi nedaří. Zatím jel dvě, Giro d´Italia v roce 2019 a Vueltu o rok později. Na obou závodech měl pomáhat svým lídrům, ale ani jednou nebyl vůbec vidět. Proto nemá Ineos žádné starosti s tím, že o mladého závodníka přijde. 

Sosovi nejvíce svědčí krátké horské etapáky, už dvakrát vyhrál Kolem Burgosu, vyhrál také Tour de la Provence a další menší etapové závody. Pro Movistar je vhodným typem závodníka, protože umí vítězit, i když jen na menších závodech. Movistar potřebuje závodníky, kteří pravidelně vítězí, letos získali 15 vítězství, ale nejvýznamnější vítězství zařídili Marc Soler a Miguel Angel López, kteří z Movistaru odcházejí. Sosa nejspíš dostane dost prostoru zajíždět vlastní výsledky, ale bude muset také pomáhat lídrům, především Enricu Masovi. 

"Těším se na setkání s novými týmovými kolegy a začátek spolupráce s touto skvělou skupinou lidí. Chci všem ukázat, jaký jsem závodník, chci pomoci týmovým kolegům a chci být výkonnostně stabilní," říká Sosa o svém přestupu.