Ineos Grenadiers začal rozdělovat Grand Tours mezi své lídry, zatím je jasno jen ohledně Gerainta Thomase, který se vrátí na Giro d'Italia a pokusí se vyhrát. To by mohla být příležitost pro Carlose Rodrígueze na Tour de France, ale je klidně možné, že spojí síly s Thomasem na Giru. Každý nový závod, kterého se zúčastním, vítám, ale každý cyklista sní o tom, že jednou pojede Tour de France a taky Giro. Chci vše dělat postupně, beze spěchu,“ říká Rodríguez v rozhovoru pro AS. 

Ve skutečnosti ve své kariéře docela spěchá. Profesionálem se stal v roce 2020, hned první rok mezi muži. Po úspěšné juniorské sezóně 2019 si byl Ineos jistý jeho talentem. V té době jsem se na WorldTour jen adaptoval, bez jakéhokoli tlaku. Kdybych byl v týmu do 23 let, možná bych byl pod větším tlakem. Věděl jsem, že v Ineosu budu v dobrých rukou a budu dělat to, co bych ve svém věku dělat měl,“ vysvětluje Rodríguez. Ještě loni se účastnil závodů pro jezdce do 23 let, například skončil celkově druhý na Tour de l'Avenir, ale letos už z něj byl ryzí profík. V pouhých 21letech získal španělský titul mezi elitou, debutoval na monumentálních klasikách (5. místo na Lombardii) a objel Vueltu. 

„Od začátku sezóny se mi dařilo. V únoru na Volta a la Comunitat Valenciana jsem už byl na stupních vítězů. Byl jsem nadšený jako dítě pod vánočním stromkem. Zbytek sezóny pak probíhal docela dobře a já jsem dokázal dosáhnout kvalitních výsledků, což se po třech letech práce v týmu opravdu cení. V roce 2023 musím udělat další krok vpřed, co se týče výsledků a pocitů, abych mohl bojovat s těmi nejlepšími,“ dodává Rodríguez. 

Španělovi příští rok končí smlouva s Ineosem a v zákulisí se mluví o uzavřené dohodě s Movistarem, po čtyřech letech v britské sestavě by se mohl stěhovat, ale sám Rodríguez nic takového neříká: V týmu se cítím velmi dobře a uvidíme, jak bude sezóna pokračovat. Doufám, že mi budou věřit i při velkých závodech. Zatím nemám přesný kalendář, ale doufám, že mé cíle a cíle týmu půjdou ruku v ruce.“

Dostat více příležitostí by mohl i díky odchodu Richarda Carapaze a Adama Yatese. Ineosu tak na celkové pořadí zbyli on, Thomas, Bernal, Geoghegan Hart a možná i nováček Arensman. Máme méně lídrů na Grand Tours, ale důležité je podávat dobré výkony. Pokud se mi bude dařit, budu mít šanci a budu moci závodit na sebe. Pokud ne, budu muset pracovat pro ostatní. Ať už je to bude jakkoliv, důležité je, aby se mi dařilo.