Deceuninck byl poslední tři roky hlavním sponzorem týmu Deceuninck - Quick-Step. Celek Patricka Lefevera se na prodloužení smlouvy nedohodl a od příští sezóny se tým přejmenuje na Quick-Step - Alpha Vinyl. Bude tedy mít jediného titulárního sponzora, Alpha Vinyl je produkt společnosti Quick-Step. Deceuninck ovšem v cyklistice nekončí, bude podporovat týmy bratrů Roodhooftů. 

Philipp a Christof Roodhooftovi vedou profesionální silniční tým Alpecin - Fenix, development sestavu Alpecin - Fenix a ženský tým Plantur - Pura. Závodníci jejich týmů jsou aktivní na silnici, v cyklokrosu i na horských kolech. Deceuninck bude pravděpodobně jedním z menších sponzorů, název týmu se nezmění. Jedním z důvodů, proč Deceuninck opustil Quick-Step a spojí se s Alpecinem, je rovnoprávnost. Quick-Step nemá ženský tým, zatímco Alpecin ano. Hlavním důvodem ale bude výše investice. Být hlavním sponzorem jednoho z největších týmů nepochybně stojí mnohem víc peněz než podpora druhodivizního týmu v menším rozsahu.

"Jsem rád, že jsme dohodli tohle partnerství. Podpora mladých talentů a povznesení ženské cyklistiky jsou dvě hodnoty, na kterých nám hodně záleží. Osobně se těším na jarní kalsiky a hlavně na Kolem Flander. Věříme, že ve spolupráci s Alpecin - Fenix bude naše značka hodně vidět," říká Francis Van Eeckhout, ředitel Deceuninck Group. "Jsme nadšení, že můžeme spolupracovat se společností Deceuninck," reaguje Philipp Roodhooft. "V posledních letech jsme rychle rostli, ale zdaleka nejsme na konci cesty. Díky Deceunincku a naši současným partnerům budeme moci udržet naši úroveň a zároveň budeme rozvíjet a zhmotňovat naše ambice a snahu o dokonalost."

Patrick Lefevere už se nechal slyšet, že s tím nemá žádný problém: "Nechtěli jsme prodlužovat spolupráci. Pracujeme na pětiletém projektu a na tak dlouhou dobu podepsat nechtěli. Deceuninck nám pomohl, když jsme byli v těžké situaci, ale dostali toho hodně na oplátku. Každá smlouva trvá určitou dobu a když se dvě strany rozhodnou nepokračovat společně, pak si každý může dělat co chce. Nemám s tím žádný problém a nevím, proč bych to měl někomu vyčítat," vysvětluje pro Sporzu.

Lefevere navíc nemá starosti o budoucnost svého týmu. Od příštího roku přetáhne sponzora konkurenčnímu Lotto Soudal. Společnost Soudal bude od sezóny 2023 podporovat Quick-Step a Lotto pravděpodobně sestoupí do druhé divize.