Pro Zdeňka Štybara a ostatní cyklisty skončilo období nevědomí. Po zrušení všech dubnových, květnových a červnových závodů se dluoho nevědělo, kdy se opět začne závodit. Naději jim teď dala Mezinárodní cyklistická unie, která vydala nový kalendář závodů WorldTour. 1. srpna se pojede Strade Bianche a 8. listopadu skončí španělská Vuelta. Do tohoto období se musí vejít všechny důležité závody. 

"Jsem rád, že máme kalendář, že víme, kdy budeme mít klasiky, které tak milujeme. Mám radost z toho, že vím, kdy se pojedou Flandry a Roubaix, i když je zvláštní objet je na podzim. Říjen bude docela nabitý měsíc a bude výzva dát dohromady program po návratu k závodům. Těším se, až si se sportovními řediteli promluvíme a začneme na tom pracovat."   

Pro všechny specialisty na severské klasiky by bylo ideální absolvovat Tour de France, ale míst v týmech není dost pro každého, pouze osm (možná jen sedm). Ideálním programem by byl start na Strade Bianche, Dauphiné, Tour de France a poté klasiky, které se konají souběžně s italským Girem a částečně s Vueltou. Zda se Štybar dostane do sestavy na Tour, je zatím zcela nejasné. Ale vzhledem k ambicím týmu na dlážděných klasikách, by to bylo docela logické.

Remco Evenepoel sice měl letos v plánu debut na Lutych - Bastogne - Lutych a Olympijských hrách, ale tyto dva cíle bude muset odložit. Hry jsou posunuty na příští rok a Giro d´Italia bude mít přednost před Lutychem. Ale ani start na iru není jistý, po zásahu koronaviru je vše jinak.  

"Vypadá to, že budeme mít všechny velké závody, což je zajímavé. Potřebuji trochu času, musím si sednout se svým týmem, vybereme nové cíle a vymyslíme způsob jak jich dosáhnout. Samozřejmě je pěkné, po několika měsících, mít něco jasně sepsaného a mít cíl. Mým hlavním cílem měly být Olympijské hry, takže zjistíme, čeho bychom mohli dosáhnout mezitím a využít zbytek roku, jak to jen půjde. Ale dát si opět závodní číslo na dres bude ten nejlepší pocit, moc se na to těším," říká Evenepoel o svých cílech.  

Julian Alaphilippe nebude mít probém s výběrem závodů, v Deceunincku - Quick-Step je největší hvězdou, ale je pravděpodobné, že ho uvidíme na Tour de France a všech možných jednorázových závodech. "Mít něco oficiálního je velká úleva v těchto těžkých časech. Máme teď opravdové cíle, závody, o kterých víme, že se budou v srpnu, září a říjnu konat. Máme díky tomu ještě větší motivaci. S týmem budu mluvit tento týden o závodním programu a těším se na to."