Společnost Bike Fun International v Kopřivnici vyrábí také kola značek Rock Machine a Frappé, ale středem pozornosti byl oslavenec, značka sportovních a závodních kol Superior. Na slavnostním setkání 12. června 2023 spojeném se startem výstavy Na dvou kolech v Muzeu nákladních automobilů Tatra představil vedle svých historických a nových modelů zároveň i novou vizuální identitu Superior.

Nové logo a designy kol Superior zahajují novou éru značky. Cílem Superioru je stát se evropsky významným producentem špičkových sportovních a závodních kol. A k tomu má pomoci také nová vizuální identita. „V letošním roce se věnujeme představení našich hlavních inovačních pilířů a nového vizuálu našim obchodním partnerům, distributorům a obchodníkům v rámci B2B komunikace. S uvedenými novými modely kol i s novými vizuály Superior se zákazníci začnou v showroomech setkávat už s počátkem sezóny 2024,“ říká Ondřej Cedidla.

Nejde však jen o vzhled kol, také po technologické stránce dochází k inovacím. Počátek jízdních kol Superior v Kopřivnici sahá až do roku 1993. V roce 2002 se Superior zakladatele Jaroslava Výborného zařadil do portfolia jízdních kol Bike Fun International (BFI). Společnost produkuje jízdní kola a elektrokola pro evropský i světový trh a je největším producentem jízdních kol a elektrokol v České republice. V roce 2020 do společnosti BFI vstupuje Tomáš Němec a prostřednictvím společnosti ConsilTech, člena českého rodinného holdingu Consillium, se stává jejím majitelem. 

„Jsem rád, že naše vize o vstupu do segmentu cyklistických kol a elektrokol se úspěšně naplnila a můžeme tak našim klientům nabízet skutečně celkové portfolio sportovního vybavení – lyžařského i cyklistického. Zajišťujeme tak lidem aktivní život od jara do zimy. Navíc roste důležitost kola jako dopravního prostředku a proto je pro nás rozvoj segmentu elektrokol a inovace nejen v těch horských, ale i městských a cestovních elektrokolech tak důležitá. Investujeme proto nemalé prostředky nejen do jejich vývoje a designu, ale i do brandu a podpory našich značek,“ komentuje Tomáš Klápště, Managing Director Consillium a.s. 

Vývoj, design, konstrukce i celá výroba kol probíhá v Kopřivnici, kde BFI zaměstnává v obnovených historických výrobních prostorách v areálu automobilky TATRA přes 500 lidí. Podhůří Beskyd je ideálním prostředím na testování horských i silničních kol. A pod rukama zkušených cyklistických vývojářů v čele s Petrem Lavičkou a Martinem Hamanem zde vznikají moderní a inovativní kola čistých tvarů. Jednoduchý design, důraz na funkčnost a nadčasovost modelů v designu Superior funguje. 

Úspěchy Superior připomene výstava Na dvou kolech

O spanilé 30leté jízdě světoznámé značky Superior se mohou přesvědčit návštěvníci v Muzeu nákladních automobilů Tatra v Kopřivnici prostřednictvím výstavy Na dvou kolech, která prezentuje historické i nové modely jízdních kol. Výstava probíhá od 12. června 2023 a otevřena bude návštěvníkům do konce roku 2023.