Tereza Neumanová letos zazářila na mnoha závodech v Evropě ve své první plně silniční sezóně kariéry. Dvojnásobná mistryně republiky se v celku Burgos uvedla druhým místem v etapě Okolo Švýcarska a dojela patnáctá na Clasice San Sebastian. Jejích výkonů si všiml WorldTeam Liv Racing a nabídl jí smlouvu na rok 2022. 

"V červnu, po podařeném závodním bloku ve Španělsku a Švýcarsku, mě Liv Racing kontaktoval. Jednání s managementem týmu bylo příjemné, otevřené a vlídné. Filozofie týmu mě oslovila. Nabízí mi skvělé prostředí, ve kterém můžu růst. Jako individualita i jako členka týmu. Hodně věřím přístupu týmu. Není náhoda, že je to jeden z týmu s nejdelší historií v ženské cyklistice," říká Tereza Neumanová o klíčovém přestupu své kariéry. 

Liv Racing navazuje na historii týmu Rabobank. V týmu v minulosti působily Marianne Vos, Pauline Ferrand-Prévot, Anna van der Breggen, Ashleigh Moolman, Annemiek van Vleuten, Lucinda Brand, Jolanda Neff a další hvězdy a legendy. Když Rabobank s podporou závodní cyklistiky skončil, změnil se ženský tým na WM3 Energie a WaowDeals a později sestavu koupil polský celek CCC. Ani zánik CCC neukončil činnost týmu, pomohl výrobce kol Liv, značka patřící pod Giant. 

Tým v letošní sezóně získal osm vítězství, především zásluhou Belgičanky Lotte Kopecky a Kanaďanky Alisson Jackson. Sprinterka Lotte Kopecky z týmu odchází, bude jezdit za SD Worx, Alisson Jackson zůstává. Tým opouštějí také Pauliena Rooijakkers a Soraya Paladin, obě míří do Canyon SRAM. Vedení týmu Liv Racing ale nezahálí a kromě Neumanové přivádí dalších pět cyklistek: Eva Buurman, Amber van der Hulst, Katia Ragusa, Rachele Barbieri a Quinty Ton.

Ambiciózní Neumanová se ve 23 letech bude ještě učit od zkušenějších cyklistek, ale brzo by mohla zaujmout pozici lídryně. "Mám za sebou první sezónu na silnici a rády bych v příštím roce stavěla na letošních základech. Samozřejmě chci získat víc zkušeností ve všech typech závodů. Zejména chci být platná týmu na závodech WorldTour. A nějaké vítězství na nejvyšší úrovni by bylo samozřejmě fantastické," dodává Neumanová.