Svého prvního velkého vítězství v belgické jednorázovce dosáhl Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) v konkurenci špičkových klasikářů. Vývoj klasiky Brabantský šíp přitom sám tvořil a vyprovokoval rozhodující útok. Pidcock zaútočil 38 kilometrů před cílem a zareagovali na něj Wout van Aert (Jumbo - Visma) a Matteo Trentin (UAE Emirates). 33 kilometry před cílem tato trojice dojela vedoucí skupinu uprchlíků. 

A začalo se opět závodit naplno. Další útok zkusil benoit Cosnefroy (AG2R Citroen), přidali se k němu Van Aert a Trentin, zatímco Pidcock měl problémy udržet se ve skupině. Ale vše se opět spojilo a další nástup přišel od Mattea Trentina. Italskému závodníkovi se podařilo ujet a do psoledního okruhu najížděl sám s náskokem 20 sekund před skupinou pronásledovatelů. 

Trentin jel co mu síly stačily a doufal, že se k ně už nikdo nedostane. Jenže skupina za jeho zády se nezastavila a 16 kilometrů před cílem, ve stoupání Herstraat, přišel další útok Pidcocka a Van Aerta. Cosnefroy se snažil udržet, ale marně, vedoucího Trentina rychle dojížděla dvojice slavných cyklokrosařů. Trentin měl už jen malý náskok a po poradě se svým sportovním ředitelem skrze vysílačku se rozhodl na své soupeře počkat. 

V dalším dlážděném stoupání Moskesstraat z druhé skupiny zaútočili Dylan Teuns (Bahrain Victorious) a Cosnefroy a přiblížili se na několik sekund k vedoucí trojici. Přesto ji nedojeli. Naopak se k nim zezadu vrátili Toms Skujinš (Trek - Segafredo) a  Andreas Leknessund (DSM). První trojka stále spolupracovala a čekala na sprinterský dojezd ve stoupání S-Bocht v Overijse. 

Zde naposledy zaútočil Cosnefroy, přiblížil se k taktizujícím lídrům závodu, ale to bylo vše, čeho mohl dosáhnout, na poslední akceleraci už nestačil a ani mu to nevyšlo na čtvrté místo, před páskou ho předjeli Ide Schelling (BORA - hansgrohe), Skujnš, Robert Stannard (BikeExchange) a Teuns. Wout van Aert zahájil spurt o vítězství, Trentin brzo pochopil, že dnes na vítězství stačit nebude a hlídal si konečné třetí místo. Ale Pidcock se za Van Aertem vyvezl a snadno favorizovaného Belgičana porazil.