Prolog Adelaide - Adelaide (5,5 km)

Ani nová skladba samozřejmě neznamená, že závod bude pro vrchaře, či specialisty na Grand Tours. Tradiční Willunga Hill tentokrát chybí, takže rozhodovat se bude jinde. Důležitý bude už úvodní prolog, nepříliš technický a rovinatý, pro stíhače. Lehcí závodníci nemůžou na tak krátké trati mnoho času, ale na TDU rozhodují sekundy, takže i prolog bude mít vliv. 

1. etapa Tanunda - Tanunda (149,9 km)

Pouze necelých 150 kilometrů má 1. etapa na okruzích s pěti přejezdy Menglers Hill. Není to moc náročné stoupání, kvalitní sprinteři včetně Caleba Ewana by měli vydržet v pelotonu až do hromadného dojezdu. Týmy si musí dávat pozor také na vítr a případné terezíny. Pokud se někomu bude chtít terezíny rozjíždět. 

2. etapa Brighton - Victor Harbor (154,8 km)

2. etapa je také převážně rovinatá, ačkoliv celkového převýšení dosahuje 2300 metrů. 20 kilometrů před cílem je jedno strmé stoupání s průměrem 8 % a délkou okolo dvou kilometrů. Záleží na ochotě cyklistů závodit, dojíždět se může ve spurtu, i ve spurtu pouze malé skupiny a jistou šanci mají i uprchlíci. 

3. etapa Norwood - Campbelltown (116,8 km)

Velmi krátká (117 km) je 3. etapa s cílem v Campbelltownu. A snad bude i velmi zajímavá, zejména díky stoupání Corkscrew pouze šest kilometrů před cílem. Corkscrew (2,4 km, 9,1 %)  určitě utrhne všechny zbylé sprintery, někdo velmi silný by mohl dotáhnout na pásku sólový únik, ale pravděpodobnější je dojezd malé skupiny. Možná to bude rozhodující den celého TDU.

4. etapa Port Willunga - Willunga Township (133,2 km)

4. etapa s cílem ve Willunze se vyhne stoupání Willunga Hill a je zcela jednoznačně určena sprinterům. Může foukat a vytvoří se terezíny, které by všem závodníkům ztížily život, ale pravděpodobnější je klidný den před závěrečnou etapou. 

5. etapa Unley - Mount Lofty (112,5 km)

Poslední etapa s pěti výjezdy na Mount Lofty je nejkratší s hromadným startem (112,5 km), ale také nejtěžší. S převýšením 2800 metrů dá zabrat mnoha závodníkům, jenže samotné stoupání není moc těžké. Pokud budou rozdíly v celkovém pořadí malé, bude se závodit tvrdě.    

Favorité 

Nejlepší sestavy do Austrálie vyslaly týmy Ineos Grenadiers a Jayco AlUla. A oba celky mají ve svém středu australské cyklisty. Luke Plapp bude lídrem Ineosu a Michael Matthews Jayca. A kdyby jim to nešlo, v záloze je několik dalších kvalitních jezdců. Jayco má Simona Yatese, kdyby Matthews nestačil na nějaké stoupání. Plapp zase bude muset v některé etapě ujet všem, protože v dojezdech pravděpodobně nebude sbírat bonusové sekundy. Na to by byl lepší Ethan Hayter. 

Zajímavou sestavu má UAE Emirates s Jayem Vinem, novým australským mistrem v časovce. Vine není zrovna klasikář, takže k největším favoritům nepatří, ale umí překvapit. Hodně nebezpečný by mohl být Marc Hirschi. Mezi nebezpečné outsidery patří také Pello Bilbao z Bahrain Victorious. Bask je dobrý v časovce, kopcích i ve spurtu. Většinou jsou motivovaní domácí závodníci, kteří navíc strávili v teplém počasí delší dobu, třeba Simon Clarke z Israele, Robert Stannard z Alpecinu a další. 

Favoritem hromadných dojezdů je Caleb Ewan, vítěz Schwalbe Classic, startující v barvách národního týmu. Ohrozit ho bude chtít jeho krajan Kaden Groves z Alpecinu a šanci uspět mají také Phil Bauhaus (Bahrain Victorious), Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe) a Bryan Coquard (Cofidis).  

Závod můžete sledovat na Eurosport.com a na GCN+, většinou v brzkých ranních hodinách. Prolog začíná v úterý, až v 8:25.