Pro společnost Lidl to není úplná premiéra ve světové cyklistice. Belgický celek Quick-Step měl v minulosti na dresech logo Lidl, ale šlo pouze o belgické zastoupení této společnosti. Tentokrát do cyklistiky investuje celá globální značka působíící na třiceti trzích v Evropě a v USA. Mezi největší maloobchodní prodejce patří Lidl také v Česku. ¨

Pro mužský i ženský tým Trek-Segafredo je to důležitá a velká změna. Smlouva s italským producentem kávy Segafredo na stávající úrovni končí, hlavní sponzor Trek se přesouvá na druhou pozici a Lidl přispěje do rozpočtu týmu pod vedením Lucy Guercileny největší částkou. Pod novým názvem a s novými dresy se Lidl-Trek představí už 30. června, na startu Giro Donne, jednoho z největších ženských etapových závodů světa. Muži pojedou v nových dresech poprvé na Tour de France, která začíná 1. července.  

"Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s týmem, kterému záleží nejen na vynikajících výsledcích v cyklistice, ale také na udržitelném rozvoji sportovců v rodinné týmové kultuře," říká Jeroen Bal, člen představenstva Lidl International. "Jsme přesvědčeni, že zdravá výživa a aktivní životní styl, utvářený sportem a pohybem, posilují lidskou pohodu. Stejně jako jsou naše výrobky Lidl dostupné pro každého, je i cyklistika sportem pro každého a je vhodná pro každého, kdo chce být v každodenním životě aktivnější. Chceme se o toto poselství podělit s co největším počtem lidí."

"Součástí našeho poslání je poskytovat našim zákazníkům vstřícnost a je zřejmé, že společnost Lidl sdílí stejné myšlení," pokračuje John Burke, prezident společnosti Trek. "Těšíme se na úzkou spolupráci při budování nejlepších cyklistických týmů na světě a zároveň na to, že budeme inspirovat více lidí, aby usedli na kolo."

Za korporátními řečmi obou šéfů se skrývá příležitost dostat tým Lidl-Trek na vyšší úroveň a konkurovat nejbohatším stájím, které v současnosti dominují světové cyklistice. Především týmy Jumbo-Visma, UAE Emirates a Ineos Grenadiers a částečně také Soudal-Quick-Step sbírají nejtalentovanější mladé závodníky a vyhrávají nejdůležitější závody.