Ve výčtu favoritů letošní Tour de France se mluví převážně o Tadeji Pogačarovi a Primoži Rogličovi, případně také o Jonasi Vingegaardovi. Ale vzpomene si někdo na INEOS Grenadiers? Od roku 2012 do roku 2019 britský celek dominoval, během osmi ročníků sedmkrát zvítězil a podařilo se mu to se čtyřmi různými jezdci. INEOS se zdál být zcela neohrožený, dokud na scénu nevlétli Slovinci a především Tadej Pogačar.

Pogačar vyhrál poslední dvě Tour a jezdci INEOSu se do boje o celkové vítězství nezapojili. Nebyli zcela neúspěšní, Richard Carapaz skončil třetí v roce 2021 a připsali si také některé etapy, ale konkurovat Pogačarovi a týmu Jumbo - Visma, se jim vůbec nedařilo. Chybějící vítězství na Tour nahradili triumfy na Giro d'Italia 2020 a 2021, ale letos jim uniklo i toto vítězství. A triumf na Tour de France se nezdá moc pravděpodobný.

INEOS už nemůže spoléhat na celkové pořadí a tomu přizpůsobil i nominaci. V Dánsku jsou už připraveni Geraint Thomas, Adam Yates, Dani Martinez, Filippo Ganna, Tom Pidcock, Jonathan Castroviejo, Dylan van Baarle a Luke Rowe. Od debutanta Ganny se očekává vítězství ve 13 kilometrů dlouhé úvodní časovce v Kodani a zisk žlutého trikotu. Van Baarle, Pidcock, ale i Ganna a Thomas mohou uspět v klasikářských etapách, včetně dlážděné 5. etapy. A také v dlouhých únicích v náročných etapách. Thomas, Yates a Martinez se budou snažit udržet v popředí celkového pořadí, zkušený Thomas má asi největší naději na dobrý výsledek, ale bude dost dobrý, aby se dostal až na pódium? Vyhrál sice Okolo Švýcarska, ale konkurence zde byla velmi slabá. 

V nejlepším případě tým vyhraje několik etap a přidá pódiové umístění. To by byl úspěch, ale vyhrát celou Tour bude těžké a uvědomuje se to i Steve Cummings, sportovní ředitel týmu: "Myslím, že musíme bojovat o vítězství, a pokud se nám nepodaří vyhrát celkovou klasifikaci, pak musíme získat více etapových vítězství s talenty, které máme." I podle Cummingse jsou favority Pogačar a Roglič: "Ale máme Daniho Martineze, který jezdí opravdu dobře a letos vyhrál Okolo Baskicka. Kromě toho startuje taky G, který nedávno vyhrál Švýcarsko, a Adama Yatese. Adam sice letos nemá výsledky, ale pokud analyzujete jeho výkony, zjistíte, že byly velmi dobré. A v těžkých chvílích byl také nemocný. Takže jsem docela optimistický."  

Podle Cummingse je současná situace dobrou příležitostí být aktivnější: "Nejen na Tour, ale i na dalších závodech, můžeme závodit jinak. Protože když nemáte velkého favorita, máte méně zodpovědnosti a nemusíte závod kontrolovat a dostanete se k více příležitostem. A o to jde, menší odpovědnost musíte vnímat jako příležitost."