DSM na konci letošního roku opouští devět závodníků. Nejcitlivější je ztráta Michaela Storera, vítěze dvou horských etap na Vueltě. DSM má za sebou velmi nepovedenou sezónu, ze všech týmu WorldTour získal německý tým s nizozemským vedením nejméně bodů a Storerova vítězství byla největším úspěchem roku. Iwan Spekenbrink, ředitel týmu DSM, ale nikdy nepodepisuje hotové závodníky za spoustu peněz a své strategie se drží i letos.

Nyní tým oznámil příchod Sama Welsforda a Tima Nabermana. Nizozemec Naberman strávil poslední tři roky v development sestavě DSM, odkud příští rok postoupí výš také belgický vrchař Henri Vandenabeele a Němci Marius Mayrhofer a Leon Heinschke. Naberman je tempař a klasikář, Rudi Kemna, hlavní sportovní ředitel DSM, na něm oceňuje především vůdcovské schopnosti: "Tim dělá každý rok krok kupředu. V týmu je výraznou osobností, na kole i v zákulisí. Dokáže číst závod, což z něj dělá dobrého kapitána. Chceme stavět na základech, které jsme společně vybudovali a chceme Tima posunout dál."

Tim Naberman

O něco větší vliv na výsledky týmu si vedení slibuje od Sama Welsforda. Pětadvacetiletý Australan se doposud věnoval především dráze a získal už čtyři světové tituly. Třikrát se stal mistrem světa ve stíhacím závodě družstev a jednou ve scratchi. Letos s reprezentací Austrálie přidal do sbírky bronzovou medaili ve stíhačce družstev na Olympijských hrách v Tokiu. Na silnici je silný ve spurtech, v roce 2020 se stal australským mistrem v kritériu. V dalších dvou letech se hodlá soustředit na silniční kariéru.

"Tým DSM je znám výchovou závodníků a já se nemůžu dočkat začátku spolupráce. Příští rok se budu učit, co a jak dělat v hromadných dojezdech, ale snad se budu učit rychle a pomůžu týmu dosáhnout na nějaké dobré výsledky," říká Welsford o svém přestupu. Kemna doufá, že Welsford pozvedne sprinterskou sestavu DSM: "Sam strávil hodně času závoděním na dráze a přináší nám svou sílu a zkušenosti. Věříme, že se bude do našeho týmu hodit, snad ho za pomoci našich odborníků posuneme na novou úroveň. V minulosti kombinoval disciplíny a na dráze se skvěle naučil poziční jízdu a taktiku a díky tomu snad pomůže naší sprinterské části týmu. V hromadných dojezdech chceme být úspěšnější."