McNulty byl nasazen na začátek startovní listiny a vyplatilo se mu to, protože odpoledne se ve Spojených arabských emirátech zvedl vítr a americkému mistrovi to pomohlo k vítězství. Ohrozili ho jen jeho týmoví kolegové, nejdříve Mikkel Bjerg, který byl o 4 sekund pomalejší, ale ještě mnohem blíž byl Australan Jan Vine, který byl o 2 sekundy horší. 

„Vypadalo to, že vítr později během dne trochu zesílí,“ řekl McNulty po vítězství. „Proto jsme nastoupili brzy. Myslím, že se to vyplatilo. Nevěděl jsem, jak na tom jsem, protože si myslím, že můj wattmetr nebyl úplně v pořádku. Ale dokázal jsem udržet vysoké tempo po celou dobu časovky. A vyhrál jsem, takže musím být spokojený,“ směje se vítěz už třech závodů v letošní sezóně. „Je to pro mě velký úspěch. Ve Valencii jsem poprvé vyhrál celkovou klasifikaci, teď beru svou první časovku WorldTour. Je to dobrý měsíc. Hodně jsme investovali do časovkářkých kol a celého vybavení a vyplácí se to,“ dodal.

GGyTq06WUAAV4O_.jpeg

Bývalý mistr světa Tobias Foss (Ineos Grenadiers) byl nejlepším závodníkem z jiného týmu a na čtvrté příčce ztratil 14 sekund. Pátým místem překvapil Rakušan Rainer Kepplinger (Bahrain Victorious). Nejvážnějším soupeřem pro UAE Emirates je zatím Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step), který je velmi dobrý vrchař a v časovce ztratil na McNultyho 17 sekund. Mladý Belgičan se ujal role díra svého týmu, protože Jan Hirt ve své neoblíbené disciplíně zaostal o 1:12 a velké naděje na umístění v konečném pořadí si dělat nemůže, ačkoliv formu nepochybně má.

A jak se dařilo dalším možným favoritům? Pello Bilbao (Bahrain Victorious) má odstup 19 sekund. Ben O'Connor (Decathlon AG2R La Mondiale) před horskými etapami ztrácí 22 sekund a Max Poole (DSM-Firmenich Post NL) 27 sekund. 

Ve zvláštní situaci se nachází Adam Yates, největší favorit obou vrchařských dojezdů na Jebel Jais a Jebel Hafeet. Od Yatese se očekává, že v kopcích bude nejlepší, jenže UAE Emirates má více želízek v ohni a Yates po dvou dnech ztrácí 28 sekund a McNulty s Vínem rozhodně nejsou špatní vrchaři. 

GGyTq2vWQAAAEeJ.jpeg

Těžko proto předvídat, jak domácí sestava zbytek závodu pojme, rozhodně mají nakročeno nejen k celkovému vítězství, ale možná i k dalším pódiovým umístěním. McNulty se nevzdává své šance předčasně: „Jestli se mi podaří vyhrát klasifikaci i tady? Těžko říct. Zítra nás čeká těžký den (dojezd na Jebel Jais, pozn.) a Jebel Hafeet je také těžké stoupání. Ale jsme v dobré pozici. A Adam je v tomto stoupání vždycky jeden z nejlepších, takže máme dobrou šanci.“