V UAE Emirates se už delší dobu snaží přilákat mladé, ale také velmi nadějné závodníky. A daří se jim to skvěle. Pro letošní sezónu přišel Tadej Pogačar a okamžitě začal vyhrávat, získal celkové triumfy na Kolem Algarve a Kolem Kalifornie. Vedení týmu na nic nečekalo a nabídlo slovinskému závodníkovi prodloužení smlouvy. Pogačar zůstane v UAE Emirates až do konce roku 2023. 

Kromě Pogačara přišel i Belgičan Jasper Philipsen. Jedenadvacetiletý sprinter a klasikář letos objel několik velkých závodů, včetně Tour de France a několika jarních klasik. Už v lednu vyhrál etapu Tour Down Under předpovídá se mu velká budoucnost v hromadných dojezdech i na dlážděných klasikách.

Angažmá Pogačar a Philipsena se týmu vyplácí už v prvním roce a proto pokračuje v náboru mladých závodníků i před příští sezónou. Hned na čtyři roky podepsal smlouvu Kolumbijec Andres Camilo Ardila. Dvacetiletý vrchař letos vyhrál italské Giro v kategorii U23, kde Kolumbijci dominovali a měl by být další velkou hvězdou do hor. Joxean Fernandez, šéf týmu UAE Emirates, o tom nepochybuje: "Camilo je jedním z nejlepších vrchařů v kategorii U23. Má jasnou představu o své budoucnosti, má vůli pracovat a obětovat se. Už v 19 letech se přestěhoval z domovského Marquita Tolima do Medellínu, kde má lepší podmínky k tréninku. V týmu věříme, že má velkou budoucnost a chceme mu pomoci naplnit celý potenciál." 

"Měl jsem hodně nabídek z WorldTour, ale plán, který mi nabídli v UAE Emirates mě nadchnul. Myslím, že je to správná volba, protože budu mít možnost se zlepšovat postupně a zvyknout si na nejvyšší úroveň. Mluvil jsem s Matxinem Fernandezem už před svým vítězstvím na Giru, a už tehdy ve mě věřil," říká k přestupu sám Ardila. 

Pro Ardilu je největší motivací úspěch na Tour de France: "Chci být dobrý v etapových závodech a silný v horách. Snem je Tour de France. Jednou bych chtěl jet na Tour a zkusit vyhrát." 

Brandon McNulty 

A týmu se nedávno podařilo získat dalš velký talent a jednoho z nejžádanějších cyklistů, jedenadvacetiletého Američana Brandona McNultyho. Závodník týmu Rally je skvělý časovkář a rychle se zlepšuje i v kopcích. Letos vyhrál etapový závod Kolem Sicílie, je juniorským mistrem světa v časovce z roku 2016 a v roce 2017 obsadil v časovce v kategorii U23 druhé místo. I on podepsal dlouhou smlouvu, v týmu UAE Emirates bude závodit minimálně tři roky. 

"Brandon je prvotřídní talent. Má dvě klíčové vlastnosti, které jsou v jeho věku jedinečné, dokáže kombinovat skvělé výkony v kopcích a v časovce. Za dobu trvání své kariéry prokázal zvyšující růst výkonnosti a daří se mu dosahovat určených cílů. Hodně týmů Brandona chtělo, jsme rádi, že jsme ho získali my," říká Matxin Fernandez. 

"Vybral jsem si UAE Emirates kvůli jejich zájmu o můj dlouhodobý růst. Je tu už teď silná skupina mladých závodníků a to je pro budoucnost zajímavé. Z postupu do WorldTour jsem nadšený. Posledních pár let jsem byl trpělivý a teď můžu říct, že jsem připravený na přestup výš," dodává sám McNulty. 

Alessandro Covi

Už loni si tým UAE Emirates smluvně zajistil italského cyklistu Alessandra Coviho, který se k celku přidá příští rok. Dvacetiletý Covi je vynikající vrchař, na malém Giru skončil celkově čtvrtý, jako nejlepší závodník nepocházející z Kolumbie. Také on patří k velkým talentům pro etapové závody. 

Na stáž přicházejí dva další závodníci. Čtyřiadvacetiletý Jihoafričan Matthew Beers a jedenadvacetiletý Ital Nicolas Della Valle. Beers je všestranný cyklista, který na jihoafrické závodní scéně získal už dvacet vítězství. Della Valle působí v rakouském kontientálním týmu Tyrol a je velmi rychlým jezdcem, byl druhý na italském šampionátu kategorie U23 a závodí i na dráze. 

Aktualizováno: 

Tříletou smlouvu s UAE Emirates podepsal také Mikkel Bjerg, dvojnásobný mistr světa U23 v časovce. Bjerg je výjimečným časovkářem a hvězdou americké líhně talentů Hagens Berman Axeon. "Rozhodl jsem se pro tým UAE Emirates kvůli jejich zájmu o výchovu mladých jezdců. Je skvělé být součástí týmu WorldTour s mnoha zkušenými závodníky, společně s největšími talenty nové generace, včetně Philipsena, Pogačara, McNultyho a Ardily. V Hagens Berman Axeon mladí závodníci spolpracují a motivují se navzájem a myslím, že bude zajímavé na to navázat příští sezónu v UAE," svěřil se Bjerg. 

   

Foto Sirotti