Tradiční italský etapový závod Coppi e Bartali začal 160 kilometrů dlouhou kopcovitou etapou v okolí města Riccione. V náročném terénu měl docela dobrou šanci dlouhý únik, proto se o něj bojovalo docela dlouho. Po 25 kilometrech dojel Alessandro Fancellu (Eolo-Kometa), ke kterému se přidali Belgičan Lennert Teugels (Bingoal WB), Italové Marco Murgano (Corratec) a Gabriele Petrelli (Technipes #inEmiliaRomagna) a Kolumbijec Didier Merchan (GW Shimano-Sidermec).

Do boje o vítězství v etapě však zasáhli jen málo. Sice si dokázali vybudovat náskok okolo pěti minut, jenže už 40 kilometrů před cílem byli všichni s výjimkou Teugelse dostiženi. Belgičan bojoval a chvíli se svezl i s Rémim Cavagnou (Soudal Quick-Step), který dokázal odskočit z pelotonu. Cavagna byl na unaveného Teugelse přiliš silný a posledních asi 15 kilometrů už jel muž s přezdívkou TGV sám.

Cavagna jako skvělý časovkář a expert na dlouhé sólové úniky věděl, co musí dělat. Soustředil se jen na svůj výkona fungovalo to. Navíc mu do karet hrál i konec etapy, psoledních 25 kilometrů mírně klesalo, nebo bylo po rovině. Za ním se vytvořil jen malý peloton. Ve skupině se drželo 36 jezdců, včetně Mathiase Vacka (Trek-Segafredo). Stíhání se snažil zorganizovat tým Jumbo Visma, ale na Cavagnu to přesto nestačilo. 

Francouz dojel do cíle s náskokem 32 sekund. Triumf Soudal Quick-Step potvrdil druhým místem Mauro Schmid, třetí skončil Rick Pluimers (Tudor). Mathias Vacek dokončil na 33. místě, jeho bratr Karel Vacek (Corratec) projel cílovou pásku se ztrátou 15:17 na 110. příčce, Josef Černý (Soudal Quick-Step) slavil vítězství týmového kolegy s odstupem 17:39 na 127. místě. 

Cavagna se pokusí udržet náskok 36 sekund před Schmidem až do konce pětietapového závodu, který navíc končí jeho oblíbenou časovkou na 18,6 kilometru.