Ve třetím závodě Challenge Mallorca nedopadlo nic podle předpokladů. Pouze počasí bylo opět hodně chladné a deštivé a mělo výrazný vliv na vývoj závodu. Goossensovi nepochybně hodně vyhovovalo, protože to, co předvedl, bralo dech. Cyklista z Flander pojmenovaný po legendárním basketbalistovi Kobe Bryantovi se vydal za dobrodružstvím už 68 kilometrů před cílem. V těžkém závodě s celkovým převýšením přes 3 tisíce metrů na něj čekala ještě spousta kopců a ztráta téměř minuty na skupinu uprchlíků před sebou. 

V nejtěžším stoupání závodu Puig Major (14,4 %, 6,1 %) zůstali na čele Goossens a Cian Uijtdebroeks, zázračné dítě belgické cyklistiky a německého celku Bora-Hansgrohe. A začali najíždět vteřiny náskoku na peloton. Favorizované celky UAE Emirates a Soudal Quick-Step musely reagovat a začaly odstup sjíždět. Nebo se o to aspoň snažily, protože Goossens a Uijtdebroeks spolupracovali velmi dobře a drželi stabilní náskok více než jedné minuty. 

Zmatky v Soudal Quick-Step 

Goossens byl pro teprve devatenáctiletého Uijtdebroekse příliš tvrdým oříškem. Byl lepší v nebezpečných mokrých sjezdech a později i ve stoupání a 23 kilometry před cílem Uijtdebroekse utrhl. A teprve poté to pořádně rozjel, 20 kilometrů před cílem měl náskok pouze 1:15 před hlavním polem, ale už 16 kilometrů před páskou to bylo 1:40. Je třeba dodat, že mu to hodně ulehčil tým Soudal Quick-Step, který měl v malém pelotonu je nejpočetnější zastoupení a největší motivaci dovézt Juliana Alaphilippa do cílového stoupání na dobré pozici. 

Jezdci belgické sestavy totiž na větru roztrhli skupinu a Alaphilippa nechali vzadu. Vpředu byli tři jezdci Soudalu, Mauri Vansevenant, Louis Vervaeke a Ilan Van Wilder a s nimi Mikkel Bjerg (UAE Emirates), který si kvůli křečím vystoupil. Dlouho nevydržel ani Vansevenant, takže do úniku vyrazili Vervaeke a Van Wilder. Spolupráce ve skupině za nimi se rozpadla, ale dva Belgičané nejeli zrovna rychle a nedojeli ani trápícího se Uijtdebroekse a ztráceli sekundy na vedoucího jezdce.

Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe) si dvojici doskočil a samozřejmě nestřídal, protože před sebou měl osamoceného Uijtdebroekse. Později se přidal i Hugh Carthy (EF Education-EasyPost) a skupina zastavila a počkala na peloton. V tu chvíli bylo o vítězi rozhodnuto, Goossens najížděl do cílového tříkilometrového stoupání s náskokem dvou minut a nic ho nemohlo zastavit.  

Do cíle dorazil s náskokem 39 sekund a připsal si své první profesionální vítězství a už druhé pro Intermarché na Challenge Mallorca. Uijtdebroeks byl dostižen nedaleko před cílem a  druhý tak skončil Pelayo Sánchez (Burgos-BH) a třetí mladý Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny). Alaphilippe se do boje o pódium nezapojil a vpředu nedojel ani jeden závodník Soudal Quick-Step.