Jelo se na kopcovitém okruhu s centrem v městě Limanowa v podhůří polských Tater. Celková výměra činila 144 km a 3200 výškových metrů.

Na startu se tentokrát sešla nepříliš početná konkurence, pouze 70 závodníků ve 13 týmech. Tři z nich byly české: Elkov-Kasper, ATT Investments a Tufo-Pardus Prostějov. Z kontinentálních startovaly oba domácí HRE Mazowsze a Voster ATS a německé P&S Benotti a Santic-Wibatech. Zbytek tvořily německý, nizozemský a polské klubové celky.

O náročnosti závodu i úrovni konkurence vypovídá také počet závodníků, kteří byli klasifikováni v cíli. Bylo jich pouze 20, z toho bylo 8 českých cyklistů. Dva z ATT Investments (8. Karel Camrda a 12. Tomáš Jakoubek), jeden z Tufo-Pardus Prostějov a pět z Elkov-Kasper (9. Jakub Ťoupalík, 10. Michael Kukrle). Hradečtí si z Polska vezou celkem 81 UCI bodů. Filip Řeha navíc v úniku sbíral body na vrchařských prémiích. 

Michael Boroš: „Jsem opravdu rád za pódium, ale mrzí mě, že jsme nevyhráli a zůstal před námi jeden Polák, i když jsme na něj byli tři. Zkoušeli jsme, co se dalo, ale nepodařilo se nám ho urvat. Byl prostě lepší. Před cílovou rovinkou byl prudký sjezd, ve kterém už jsme byli nadělení, a v samotném finiši už se s tím nedalo nic dělat.

Michal Mráček, Tufo-Pardus Prostějov: "Tradičně velmi náročný závod komplikoval navíc déšť. Od nás zůstal ve hře jen Ondra Petr, vypadalo to, že měl větší potíže ve sjezdech než ve stoupáních. Konečné 16. místo vnímáme jako solidní výsledek."