Do dlouhého úniku se vydala skupina ve složení Fredrik Dversnes (Uno-X), Luca Van Boven (Bingoal WB), Iván Cobo (Kern Pharma), Ángel Fuentes (Burgos-BH), Jeroen Meijers (Terengganu Polygon) a Kosuke Takejama (JCL UKYO). Náskok uprchlíků kontrolovalo několik týmů, do stíhání se zapojil dokonce i Mark Cavendish pracující pro Alexeje Lucenka, týmového kolegu z Astany.  

Uprchlíci jako první zdolali první ze dvou výjezdů na Qurayyat (2,6 km, 7,2 %). Nejdéle vydrželi Van Boven a Fuentes, dostiženi byli 7 kilometrů před cílem. Peloton nasadil ostré tempo, týmy se snažily najet do krátkého výjezdu na co nejlepší pozici. Stoupání nebylo ideální pro ryzí vrchaře Hirtova ražení, větší šanci měli výbušní závodníci. Tým AG2R Citroën rozjel tempo pod kopcem. Ve výjezdu se dopředu posunul tým Bora-Hansgrohe a čelní skupinu se zmenšil na asi 40 jezdců. Ve spurtu o vítězství byl Herrada nejsilnější a vybojoval už třetí letošní vítězství pro Cofidis, Belgičan Maxim Van Gils (Lotto Dstny) skončil druhý, třetí místo bere Diego Ulissi (UAE Emirates).

"Závěrečné stoupání jsem znal, v roce 2019 jsem tu skončil druhý za Alexejem Lucenkem. Věděl jsem, že je těžké. Dneska jsem měl dobré nohy a vyšlo to všechno dobře," řekl stručně Herrada v cíli závodu.  

Dostal se také do vedení v průběžném pořadí s náskokem 4 sekund před Van Gilsem a 6 sekund před Ulissim. Hirt se udržel v největší skupině s odstupem 5 sekund a v celkovém pořadí proto ztrácí 15 sekund na Herradu.