Náskok 49 vteřin v čele uhájil v klidu velšský favorit Simon Carr (EF Education), který ukázal v dominanci v královské čtvrté etapě s cílem na kopci v Genting Mountains. Stal se prvním Britem (tedy členem koloniální mocnosti, pod jejichž křídla Malajsie až do roku 1957 spadala), který zde závod ovládl. „Jsem opravdu spokojený, je to zvláštní pocit. Poslední etapa byla těžká, ale našim klukům se dařilo při dotažení odtržené skupiny,“ řekl. „Doufám, že se tím odrazím do větší profesionální kariéry, postupuji krok za krokem,“ dodal.

Dnes čekalo 156,5 km ze Setia Alam do Kuala Lumpuru v 33stupňovém teplu. V útoku se v úvodu opět ukázal nezlomný Jambaljamts Sainbayar (Terrengganu/Polygon). Na 42. km se zformovala 14členná skupina, kde byli Syrica, Simon Pellaud (Tudor) i Tomáš Bárta (Caja Rural), náskok natáhli nejvíc na 1:15 minuty. V závěru vytrvali jen čtyři v čele s Pellaudem, který zkusil ještě vyrazit sám, než se k němu připojil týmový sprinter Mikael Zijlaard. Zásluhou Caja Rural a Corratec/Selle Italia však padli 4 km před cílem.  

„Byla to dobrá Tour, vyhrál jsem dvakrát,“ hlásil spokojeně Gleb Syrica. Loni vyhrál ve stejném městě hned první etapu. Letos končilo hromadným spurtem sedm z osmi etap! „Jsem šťastný, byl to náročný týden, ale skvělý, skvělé výsledky i vzpomínky,“ hodnotil ještě Král hor a nejbojovnější muž pelotonu Simon Pellaud (také švýcarský Tudor).