Wout van Aert (Jumbo - Visma) vyprovokoval rozhodující únik 13 kilometrů před cílem a na chvíli utrhl také lídra závodu Ethana Haytera (Ineos Grenadiers). Angličan se s pomocí Carlose Rodrigueze (Ineos Grenadiers) dokázal vrátit dopředu.

Následovaly útoky dalších cyklistů v celni desetičlenné skupině. Neuspěl pokus Juliana Alaphilippa (Deceuninck - Quick-Step) 11 kilometrů před cílem, ani hodně nadějný útok Michaela Woodse (ISN) 8 kilometrů před cílem. Kanaďan byl dostižen kvůli spolupráci Carlose Rodrigueze, který pracoval pro Haytera a Mattea Jorgensona (Movistar), který tahal pro Gonzala Serrana (Movistar). Ve skutečnosti však pomáhal rychlejším jezdcům, zejména Van Aertovi a Hayterovi.

Úniky úspěšné nebyly, takže se vše chystalo na společný dojezd skupiny v cílovém Gatesheadu. Mikkel Honoré (Deceuninck - Quick-Step) se pokusil rozjet spurt pro Alaphilippa, ale před Francouze se bez problému dostali Hayter a především suverénně nejrychlejší Van Aert. Čtvrtý dojel Serrano a nevyužil práci, kterou pro něj odvedl Matteo Jorgenson. 

Belgičan díky bonifikacím zkrátil odstup od Haytera na 4 sekundy. Alaphilippe nově zaostává o 21 sekund.