Časovka v Roanne ukázala, kdo má před Tour de France formu a kdo ne. Zvítězil Wout van Aert (Jumbo - Visma). Cyklokrosový mistr světa získal první vítězství ve WorldTour a v týmu Jumbo - Visma. A byl zcela suverénní, druhého Tejaye van Garderena (EF Education First) porazil o 31 sekundu, třetí Tom Dumoulin (Sunweb) ztratil 47 sekund.           

Velký souboj proběhl o žlutý dres vedoucího závodníka celkového pořadí. Dylan Teuns (Bahrain Merida) bojoval o udržení žlutého trikotu, ale podlehl Adamu Yatesovi (Mitchelton - Scott) o 4 sekundy. Třetí Van Garderen ztrácí 6 sekund a pouze 7 sekund ztrácí Jakob Fuglsang (Astana), další velký favorit na celkové vítězství. 

O 13 příček si polepšil Steven Kruijswijk (Jumbo - Visma). Na páté příčce ztrácí jen 24 sekundy. Thibaut Pinot (Groupama - FDJ) zůstal šestý, ztrácí 25 sekund na Yatese. Van Aert vede nadále bodovací soutěž a soutěž mladých závodníků. Casper Pedersen (Sunweb) vede vrchařskou soutěž. 

Chris Froome (Ineosú do časovky ani nenastoupil. Během rozjíždění na časovkářském speciálu spadl a zlomil si stehenní kost a loket. Přijde o Tour de France a letos pátý triumf na nejvýznamnější akci nezíská. Pozici lídra Ineosu na Tour automaticky získal Geraint Thomas, případně Egan Bernal.     

Foto Sirotti