Světový šampion v cyklokrosu nezávodil na silnici a v terénu od tvrdého pádu na Olympijských hrách v Tokiu. Kvůli bolestem zad musel odkládat návrat k závodům a svou formu otestoval až dnes na startu jednorázovky Antwerp Port Epic. V závodě s několika dlážděnými a gravel úseky měl jeho tým Alpecin - Fenix převahu. V čelní skupině byl společně s Driesem De Bondtem, Jonasem Rickaertem a Timem Merlierem.    

25 kilometrů před cílem na jednom z terénních úseků zaútočil a udržel se ho jen Taco van der Hoorn (Intermarché - Wanty - Gobert). Dvojice spolupracovala až do mety 1,5 kilometru před cílem, kde se Van der Hoorn pokusil nastoupit, ale Van der Poela nezaskočil. Ten si počkal na cílovou rovinku a ve spurtu Van der Hoorna s přehledem porazil. Ve druhé skupině byl nejrychlejší Tim Merlier, který porazil Dannyho van Poppela (Intermaché - Wanty - Gobert). 

Van der Poel byl s vítězstvím spokojený, ale stále si není jistý, zda se postaví na start Mistrovství světa a Paříž  Roubaix: "Je hezké vyhrát, ale nic to nemění na tom, že jsem přišel o několik příležitostí vyhrát velké závody. Ale jsem rád, že jsem zpět. Záda vydržela, i když poslední hodinu trochu bolela. Musím počkat a zjistit, jak budou reagovat, jenže tento závod nebyl jako světový šampionát a Roubaix. Tento týden se rozhodneme."