Profil 179 kilometrů z Mandelieu-la-Napoule byl oproti pátečnímu úvodu kopcovitější, ale průběh podobný. Dopředu si odjela čtveřice Marco Brenner, Lorenzo Milesi (oba DSM), Mathieu Burgaudeau (Total Energies) a Adne Holter (Uno-X) a ještě někde 50 km před cílem měla skoro dvě minuty náskoku. Chlapci v pelotonu se dobře bavili a nechali tahat špici tým Arkea/Samsic, hájící vedení.

Jenže čelní skupinka se drolila. Poslední korálek odpáral iniciátor rozhodujícího pátečního nástupu Burgaudeau trochu nehezky. Při přebírání občerstvení z doprovodného auta se chvíli podržel lahve a rozčilujícího se Holtera nechal za sebou. Však ho rozhodčí okamžitě vyplísnili! Sám už se pak držel statečně, pole ho spolklo až za vrcholem Cabrise 7 km před cílem před Azur arénou v Antibes.

Teprve tady začal závod. Nejdřív se ukázal Thibaut Pinot, ale vydržel jen asi 1500 metrů. Pak to zkusil další z očekávaných favoritů, jeho týmový druh David Gaudu (oba Groupama/FDJ). Do poslední levotočivé zatáčky se vřítil první Powless. Jenže ve chvíli, kdy jako by ztratil pozornost, vyrazil mu zpoza pravého ramene 22letý dánský mladík Mattias Skjelmose Jensen (Trek/Segafredo) a už se nedal zastavit. Výhru si užil po dvou týdnech, kdy dominoval čtvrté etapě na Tour du Gard. Powless zůstal stejně jako tam i jako tady první den druhý. Jako třetí se nacpal do cílové linie žluťák Vauquelin.

„Vyjel jsem s Gauduem, ale trochu jsem se zasekl a předjeli mě. Konečně se mi daří ve sprintech i na prémiích, dal jsem do toho všechno. Děkuji i našim klukům, je to týmový sport. Budu si hlídat Powlesse a uvidíme. Nohy mám dobré, nejsem pod tlakem, pokusíme se dokončit práci, říkal spokojeně lídr. „Jsem šťastný z takového startu sezony. Včera jsme tady sice trochu zaspali, ale cítím se dobře a už si dáváme pozor,“ dodal Skjelmose.

Poslední etapa vede s Villefranche-sur-Mer do Vence, kde má tréninkové apartmá Romain Bardet (DSM), který tu byl v konečné výsledkové listině závodu už dvakrát druhý. Teď ztrácí 39 vteřin, s tím se v kopcích s nejvyšším vrcholem na šestikilometrovém stoupání Col de Chateneuf (629 m) ještě dá něco dělat, co říkáte? A útok tady už s předstihem plánuje i jeden mladý Vinokurov, zatím lehce úspěšnější dvojče Nicolas (Astana). Sledujte živě na Eurosportu.