O sponzorech a názvu týmu Israel Cycling Academy se toho zatím moc neví, ale už se objeví nové informace. Valentino Sciotti, majitel společnosti Farnese Vini, oznámil vstup do izraelského celku, který v příští sezóně postoupí do WorldTour. Není však jasné, zda se Vini Fantini objeví v názvu. Nejspíš ne. 

Valentino Sciotti sponzoruje cyklistiku už dlouho. Dříve podporoval tým Lucy Scinty, současné Neri Sottoli, ale po několika dopingových skandálech spojených s Danilem Di Lucou, Maurem Santambrogiem a dalšími závodníky, se přesunul ke konkurenčnímu Nippu. Sciotti v cyklistice propagoval značku Farnese Vini a také své další vinařství Vini Fantini.

Nippo a Vini Fantini podporovaly vlastní tým až do letošního roku, ale po skončení sezóny ho rozpustily. Nippo se stalo jedním ze sponzorů francouzského týmu Delko Marseille Provence, zatímco Farnese Vini se přidává k ICA. Důvodem ukončení fungování italského profesionálního kontinentálního týmu jsou reformy UCI. 

"Kvůli reformám na rok 2020 je potřeba větší rozpočet a bez jakýchkoliv záruk. V našem případě bychom museli rozpočet navýšit z 2,8 milionu eur na 4,5 milionu, abychom pokryli větší počet závodníků a personálu. A nejspíš také abychom se dostali na závody UCI ProSeries," vysvětluje Francesco Pelossi, šéf týmu. 

Ale sponzoři v cyklistice pokračovat chtějí. Farnese Vini investuje do Israel Cycling Academy. "Okamžitě jsem uvěřil v projekt, který mi lidé z Israel Cycling Academy představili. Můj příspěvek pomůže obohatit už tak velmi solidní, mezinárodní tým. S Farnese Vini se nám podařilo dostat Itálii do největší cyklistiky a na to jsem hrdý," říká Valentino Sciotti. 

"Vini Fantini je spoustu let významným podporovatelem našeho sportu. Jsme hrdí, že jsme novým domovem značky Vini Fantini," dodává Sylvan Adams, majitel týmu Israel Cycling Academy. Vinařství dokonce uvede košer víno, které bude prodávat v Izraeli.     

Itálii už několik let chybí tým WorldTour. Italské společnosti ale velké týmy podporují, kromě výrobců kol je to zejména společnost Segafredo v rámci celku Trek - Segafredo. Italové také mají na nejvyšší úrovni jeden z největších počtů profesionálních cyklistů. 

Israel Cycling Academy postupně odhaluje svou podobu na příští rok. Je těméř jisté, že bude patřit do WorldTour. Kvůli tomu izraelský tým koupil licenci sestavy Katusha Alpecin. Několik cyklistů Katushe do ICA přestupuje, ale ne všichni pod smlouvou. Zatím jsou potvrzení Dani Navarro, Rick Zabel, Mads Wurtz Schmidt a Jenthe Biermans. 

Tým posílil o sprintery, kromě veterána André Greipela je to Francouz Hugo Hofstetter, kteří se přidají k Davide Cimolaiovi, Mihkelu Raimovi a Rudymu Barbierovi a Tomu Van Asbroeckovi. Ale mnohem důležitější posilou je vrchař a klasikář Daniel Martin. Z UAE Emirates s ním přišel domestik Rory Sutherland. 

Oznámení o angažmá dalších závodníků bude pokračovat. ICA potvrdila 22 jezdce, minimálním počtem ve WorldTour je ale 27 jezdců. Minimálně pět dalších závodníků bude za izraelský klub jezdit.