Jezdci královéhradecké stáje získali v sezóně 21 vítězství a dalších 36 pódiových umístění. Na domácím šampionátu kompletně obsadili medailové příčky v časovce i silničním závodě. Do sezóny 2023 vstoupí Elkov Kasper v omlazené sestavě a nových týmových barvách. Úspěšný rok hodnotil sportovní ředitel týmu Vladimír Vávra.

Celou letošní sezónu považuji za úspěšnou. Byla to jedna z top sezón, kde kluci závodili velice dobře, získali rekordní počet UCI bodů a s jejich výkony jsem spokojený. Musím říct, že druhá polovina roku nám vyšla v celku dobře, i když jsme po mistrácích měli lehký útlum. Pak ale kluci dokázali zase vyhrávat, Adam Ťoupalík obhájil celkové vítězství na závodech Visegrádské 4, pokračovali jsme závodem Okolo Rumunska, kde jsme vyhráli tři etapy a celkovou 3. příčku Jakuba Otruby. Na mistrovství světa jsme měli dvojí zastoupení a myslím si, že Jakub Ťoupalík ani Michael Kukrle v Austrálii nezklamali. Oba se předvedli v dobrém světle. Navíc na evropském šampionátu reprezentovalo Českou republiku hned šest našich jezdců. Na dráhovém mistrovství světa i Evropy reprezentoval Daniel Babor, Michael Boroš objede kompletní Světový pohár v cyklokrosu, kde v neděli vybojoval 10. místo.

Na finále ŠKODA CUPu jsme jeli se dvěma variantami. Buď pojedeme na Michaela Boroše, což by mohl být závodník, který získá Český pohár na silnici i v cyklokrosu. Nakonec vyhrál Adam Ťoupalík, a to nám samozřejmě vůbec nevadilo, i když jsem předem tolik nevěřil, že by se Adam mohl posunout až na 1. místo. Boroš skončil těsně za ním. Nakonec se tedy povedlo víc, než jsem předpokládal. Po úvodních třech závodech cyklokrosového Toi Toi Cupu navíc právě Adam Ťoupalík drží průběžné vedení v seriálu. Pro nás je také velmi dobré, že jsme v Českém poháru skončili druzí v soutěži týmů, i když jsme na některých závodech startovali jen ve dvou nebo třech lidech.

Letos jsme získali 1 345 UCI bodů, což nám stačí na 2. místo v hodnocení UCI Europe Tour v žebříčku kontinentálních týmů. Před příští sezónou z naší sestavy odejdou Jakub Otruba do ATT Investments, Jakub Ťoupalík do amerického development týmu EF Education-EasyPost, Daniel Babor do španělského Caja Rural a Michael Kukrle. Posílí nás junioři Štěpán Telecký z TJ Favorit Brno, Tomáš Přidal a Daniel Mráz z Mapei Merida Kaňkovský a Jan Lukeš, který dosud jezdil v holandském týmu Willebrord Wil Vooruit. Naším cílem je, aby se všichni čtyři mladíci ve své kategorii prosadili do nominace na mistrovství Evropy a světa v kategoriích juniorů a do 23 let a postupně se zlepšovali.

V nové sestavě nyní absolvujeme první soustředění v Novém Městě na Moravě v Hotelu Ski a v prosinci nás čeká zahraniční soustředění, které se uskuteční tradičně ve španělském Calpe.

Po letech jsme se rozhodli změnit týmové barvy a částečně se vrátit k naší tradiční černo-žluté kombinaci, kterou jsme vozili do roku 2018. Poté přišla současná modro-žlutá. Už to chtělo změnu, proto jsme se rozhodli dres kompletně „přeorat“, aby vypadal úplně nově. Chtěli bychom, aby si nás fanoušci spojovali s moderním designem a svůj cyklistický šatník obohatili o žhavou novinku.

Na dresech pro příští sezónu tedy převažuje černá se žlutou, lehce „fouknutá“ červenou, což je barva našeho sponzora Kasper. Ve hře byl i celý černý dres s rukávky v červené a žluté barvě, podobné dresy má ale víc týmů a to bychom se v pelotonu úplně ztráceli. Postupně jsme tedy vytvořili vizualizace nového týmového trikotu a včera partnerům představili finální nátisky na látku.