Argentinský závod Vuelta a San Juan měl zahájit celou silniční sezónu 2021 a na start se chystal čtyři týmy WorldTour - BORA - hansgrohe, Israel Start-Up Nation, Deceuninck - Quick-Step a Cofidis. Na závod se připravují Chris Froome, Peter Sagan, Elia Viviani, Guillaume Martin, Joao Almeida, Alvaro Hodeg a další. Ale nejspíš budou muset začít jinde. 

Zdravotní situace se v Argentině zhoršuje a v současnosti platí zákaz mezinárodních letů. Současný zákaz platí do 8. ledna, ale bude nejspíš prodloužen a zahraniční závodníci se nedostanou na start, který je naplánován na 24. ledna. Pořádající klub Pedal Club Olimpia jednal s guvernérem provincie San Juan a závod by se mohl konat, ale pouze s účastí domácích oddílů.

„Byla by to škoda, ale co s tím můžeme dělat?“ komentuje možné zrušení závodu Patrick Lefevere, ředitel týmu Deceuninck - Quick-Step, který vyhrál ročník 2020 díky Remcu Evenepoelovi. Zdeněk Štybar se na stejném závodě radoval z etapového vítězství, ale Štybar ani Evenepoel se na start příštího ročníku nechystali. Belgičané nominovali tuto sestavu: Almeida, Hodeg, Lampaert, Van Lerberghe, Steels a Vansevenant. 

Závody se ruší po celém světě. Tour Down Under je nahrazeno závodem Santos Festival of Cycling, který je pouze pro závodníky, kteří už v Austrálii jsou. Nepojede se ani Cadel Evans Great Ocean Road Race. Zrušen byl příští ročník závodu Kolem Kolumbie. Nejistota vládne i nad UAE Tour a prvními evropskými závody ve Francii, Portugalsku, Španělsku a dalších zemích. 

V úterý večer bylo oznámeno další zrušení. Konat se nebude závod Okolo Antalye (11. - 14. února). Nezískal povolení od tureckého cyklistického svazu, ani od ministerstva sportu. Do Antalye se chystalo šest týmů WorldTour - Deceuninck - Quick-Step, DSM, Astana - Premier Tech, Movistar, Israel Start-Up Nation a UAE Emirates.