Vyzkoušeli jsme ochranné potahy na kola českého výrobce Montone. Obal na kolo mBag chrání celé kolo a je vhodný i na zadní nosič. Druhý obal mKayak chrání pouze spodní část kola a je vhodný zejména do místností, ale v případě potřeby také dovnitř auta.  

Na zadním nosiči jsou kola vystavena prachu a vodě, která za vozidlem víří. V obalu mBag zůstane kolo čisté a chráněné. Obal je vyroben z velmi pružného a voduodpudivého materiálu. mBag je vyráben ve více velikostech a vejdou se do něj silniční a horská kola i elektrokola. 

loading...

Pokud nakládáte kola dovnitř, jako "seno", jak říkávají cyklisté, potahy je bezpečně ochrání od vzájemného kontaktu a případného odření.

Ale také ochrání vaše auto, špinavé kolo zůstane v obalu. 

A takto můžete vyřešit uskladnění špinavého kola doma, nebo i v kanceláři. Model mKayak je vyráběn ve dvou velikostech a lze ho prát v pračce. Není určen pro použití na nosičích, ať už zadním nosiči, nebo střešním nosiči, protože nemá otvory se zipy a nechrání horní část kola (na úvodní fotce je mKayak na nosiči pouze pro účely ilustrační fotografie). Pro nosiče je určen mBag. mKayak je určen zejména do interiérů, aby kolo neušpinilo vše kolem. Nejšpinavějšími částmi kola jsou vždy řetěz, převodníky a kola a to vše je díky mKayaku schováno.  

Menší velikost M je vhodná pro silniční kola a horská kola s malým průměrem zapletených kol. Pro 29palcové biky je lepší velikost L. 

Obaly jsou z pružného materiálu, ale chce to trochu cviku a šikovnosti nasoukat kolo dovnitř. Pro jednoho je to docela fuška, pro dva je snadné dostat obal na kolo.  

Obaly jsou prodávány v praktickém a kompaktním balení.

Montone mBag stojí na stránkách výrobce 1 990 korun

Menší mKayak pořídíte ve více barvách už od 790 korun