10,3 km dlouhý okruh se jel 16x. V každém okruhu náročné stoupání po hrubé dlažbě, to samé, na němž byl v úvodní etapě umístěn cíl. I sjezd se jel po dlažbě a v zatáčkách, celkově byl okruh dost technický a byly na něm úseky, kde to defekty jen zavánělo. Což se také dělo a málokterý tým se mechanickým potížím vyhnul.

Cílem českého týmu bylo mít závod pod kontrolou a postarat se o to, aby nejlépe postavený muž po první etapě Gert Kivistik měl takovou podporu, která zvýší pravděpodobnost, že si vylepší svoje 11. místo po pátečním dějství.

Etapu - a tím i celý závod - vyhrál sólovým způsobem Rasmus Wallin z dánského Restaurant Suri. Za ním přijelo s odstupem necelých 20 sekund dalších 11 lidí, mezi nimi na 9. místě Gert Kivistik a na 12. Matúš Štoček.

Za nimi dojíždělo s menšími či většími odstupy hodně nadělené startovní pole, klasifikováno nakonec bylo pouze 53 závodníků, mezi nimi všech sedm v dresu ATT Investments. Přičemž to byl český tým, kdož měl pouze společně s dánským v první desítce konečného pořadí dva jezdce.

Výsledkem je mezi jiným 3. místo v soutěži týmů, lepší byl právě jen Restaurant Suri a také výběr Švédska.

Rasmus Wallin by neměl být ani v Čechách neznámou postavou. Loni vyhrál závod Okolo jižních Čech, letos už je to jeho deváté pódiové umístění, z toho čtvrté na nejvyšším stupínku.

"Chtěli jsme vylepšit nevýrazný výsledek z první etapy a to se povedlo. Celkové čtvrté místo Gerta, doplněné osmým Matúše, je určitě úspěch, takže odjíždíme spokojeni," komentoval výsledek ATT Investments Jaromír Friede.

Jelikož do 25. místa byli klasifikováni další čtyři cyklisté ATT Investments, pro tým to znamená celkový přínos 102 UCI bodů!