Tým Zaaf vznikl na konci loňského roku a vedení týmu se podařilo nabrat velmi dobré závodnice, včetně francouzské mistryně Audrey Cordon-Ragot a také české vrchařky Nikoly Noskové. Zaafu se také podařilo registrovat ve druhé nejvyšší divizi a sezónu odstartoval výbornými výkony na velkých závodech v Evropě i v zámoří. Nosková během prvních týdnů nové sezóny zaznamenala několik slibných výsledků, včetně třetího místa na jednorázovém závodě Vuelta CV Feminas.

Tým dokonce získal divoké karty na španělskou Vueltu a na Paříž-Roubaix.

Jenže podle zákulisních informací tým nemá dostatek finančních prostředků a závodnice nedostávají žádnou mzdu a uhrazeny nebyly ani další závazky. Mezinárodní cyklistická unie (UCI) zahájila vyšetřování a rozhodne o budoucnosti týmu. Podle některých spekulací se Zaaf už nezúčastní žádných závodů. To však zatím není jisté, dalším závodem na programu týmu je nedělní Gent-Wevelgem.

Majitel týmu Riad Belatreche se pokusil o vznik ženského celku už v roce 2022, ale podle španělského novináře Raúla Banqueriho už tehdy nesplnil závazky a po několika měsících tým zanikl, aniž by se podařilo sestavu registrovat u UCI.