Talentovaný vrchař Zana posílí BikeExchange - Jayco zejména v kopcích a v boji o celkové pořadí na etapových závodech. Teprve 23letý cyklista letos získal italský titul a vyhrál etapový závod Adriatica Ionica. Loni zářil především na okruhu U23. Vyhrál český Závod míru a na Tour de l'Avenir skončil třetí v celkovém pořadí za Tobiasem Johannessenem a Carlosem Rodriguezem. K tomu přidal vítězství na Sazka Tour a šesté místo na evropském šampionátu U23. Je tedy poměrně překvapivé, že o něj nebyl mezi týmy WorldTour větší zájem už loni. 

Navzdory svému věku má Zana zkušenosti s Grand Tours, třikrát absolvoval Giro d'Italia, a BikeExchange - Jayco věří, že se mladík z Piovene Rocchette může stát hvězdou budoucnosti v třítýdenních závodech.

"Mít v týmu národní šampiony je vždycky výjimečné a jsme rádi, že nás Filippo posílí. Je mu teprve 23 let, ale už má hodně zkušeností a rozhodně je to jezdec, o kterého se zajímáme už delší dobu a ve kterém vidíme zářnou budoucnost. Několikrát prokázal, že má na to, aby závodil na nejvyšší úrovni, což dokázal fantastickým vítězstvím v italském šampionátu v letošní sezóně," říká Brent Copeland, generální ředitel týmu. 



"Pokračujeme v růstu a posilování našeho týmu pro Grand Tours a Filippo v tom bude hrát velkou roli. Doufáme, že se bude významně podílet na mnoha dalších našich úspěších a že i on sám dosáhne dalších úspěchů v našich barvách."

Zana není jediným Italem v sestavě, už letos zde závodí Matteo Sobrero, Kevin Colleoni a Dmitrij Konyčev. A důležitou postavou je trenér Marco Pinotti, bývalý profesionální závodník a expert na časovku. "Připojit se k tak významnému týmu, jakým je BikeExchange - Jayco, je pro mě splněný sen. Je to něco, po čem jsem toužil od svých šesti let, kdy jsem začal jezdit na kole," říká Zana. 

"Mám velkou motivaci trénovat více a lépe, abych se stále zlepšoval a splatil důvěru, kterou mi tým BikeExchange - Jayco dává, od Brenta až po všechny zaměstnance, se kterými jsem mluvil. Máme před sebou spoustu cílů a budeme se snažit jich dosáhnout. Samozřejmě musím poděkovat všem, kteří mě v mé dosavadní kariéře podporovali a pomáhali mi," dodává.