Plapp se dostal do průběžného vedení po druhé etapě UAE Tour, ale červený dres v první horské etapě s cílem na Džabal Bil Ajs ztratil. Remco Evenepoel byl ve sprinterském finiši vrchařů nejrychlejší získal sekundový náskok a také 6 vteřin bonifikace. Díky tomu vede o 7 sekund a trikot lídra se bude snažit udržet až do konce závodu. 

S pátým místem jsem spokojený, řekl Plapp v cíli 3. etapy. Všichni prostě jeli do cíle co nejrychleji a pro mě to bylo maximum, co bylo dnes možné. Tým mi připravil perfektní pozici. Plapp doufá, že najde Evenepoelovu slabinu. Dvaadvacetiletý Australan je silný na terezínech, v úvodní etapě se dvakrát dostal do první skupiny, v druhém případě byl posledním závodníkem, který se do první skupiny dostal a kromě dobré poziční jízdy ukázal také skvělou výkonnost na rovině. Navíc byl lepší než Evenepoel na rychlostních prémiích a připsal si 5 sekund bonusů.    

Tento závod ještě neskončil. Všechno je otevřené, nevzdává se. Zároveň si však uvědomuje, s kým má ve Spojených arabských emirátech čest.  Je stejný ročník jako Evenepoel a s Belgičanem se utkal už v juniorech. Na světovém šampionátu v Innsbrucku skončil v časovce druhý právě za neporazitelným Evenepoelem. Remco je podle mě nejlepší závodník na světě a rád s ním soupeřím. V pelotonu jsme soupeři, ale zároveň dobří přátelé. V pondělí jsme spolu pracovali, jako bychom byli týmoví kolegové, říká Plapp. 

Yates se soustředí na nejtěžší dojezd 

Adam Yates byl považován za největšího favorita závodu, ale pouze do úvodní etapy, ve které na větru ztratil přes 50 sekund na Evenepoela a Plappa a následně v týmové časovce zaostal o dalších 16 sekund. O naději na celkové vítězství přišel a nic moc nezkusil ani v prvním dojezdu na Džabal Bil Ajs. Snažili jsme se dnes v závěrečném stoupání tlačit na ostatní týmy a být agresivní, ale věděli jsme, že je velká šance, že to zůstane pohromadě, což se vlastně stalo, řekl v cíli etapy. Dojel třetí, spokojený ovšem moc nebyl: Soler mi to pěkně rozjel, ale já jsem se prostě ocitl na špatné straně, když Remco nastoupil.

Yates má ke zbytku UAE Tour zcela opačný přístup než Plapp. Moje kondice je opravdu dobrá a soustředím se na to, abych na Džabal Hafítu dosáhl dobrého výsledku. Je to stoupání, které mi sedí o něco víc, takže uvidíme, co se stane. Tým je zatím dobrý a je to pro nás domácí závod, takže chceme našim fanouškům udělat radost, dodal.

UAE Tour dnes pokračuje rovinatou etapou s cílem v Dubaji.