Jaroslav Vašíček, promotér a organizátor závodů, monitoruje každý týden stav zrušených cyklistických podniků, sleduje závodníky, jejich domácí tréninky a věří, že se sezóna, byť opožděně, ale přece jen rozběhne.

Podařilo se nám s UCI vyjednat posunutí termínu konání Závodu míru z původního 4. 6. - 7. 6. na 3. 9. - 6. 9. 2020. I tak mám velké obavy, aby uzavřené hranice vůbec akceptovaly pohyb cyklistů a cyklistický závod se letos konal,“ dodává pořadatel závodů.

Leopold König, ředitel obou závodů, který prvním rokem řídí sportovní část akcí, se svým mladistvým nadhledem dodává, situace je vážná, nikoliv však neřešitelná.

Sportovci a cyklisté obzvlášť, jsou zvyklí trénovat i za stížených podmínek. Každý se udržuje, hlídá si stravu v domácím prostředí, najíždí kilometry v individuálních tréninzích.

Karel Vacek, česká reprezentační naděje, v současné době není v Itálii, kde působí v celku Colpack, ale doma na Šumavě. Zde s bratrem Mathiasem neponechávají nic náhodě a absolvují velké tréninkové dávky.