Gerry Ryan, majitel týmu Mitchelton - Scott, se rozhodl pro radikální krok. Propustil dlouholetého ředitele Shayna Bannana a do vedení týmu dosadil novou dvojici. Hlavním důvodem jsou zmatky kolem dohody s Manuela Fundación, pochybnou španělskou nadací, která měla tým sponzorovat a převzít. 

Námluvy s Manuela Fundación byly aktivitou Shayna Bannana a podle Gerryho Ryana vyšla tisková zpráva o dohodě příliš brzy. Ryan se šest dní po oznámení nového sponzora rozhodl dohodu zrušit a dál drží kontrolu nad celým týmem. 

Zatímco Manuela Fundación s Franciscem Huertasem v čele vyhrožuje žalobami za poškození dobrého jména, v Mitchelton - Scott došlo ke změnám. Od 1. července se k týmu připojili Darach McQuaid a Brent Copeland. McQuaid se bude zodpovídat přímo Gerrymu Ryanovi a byla pro něj vytvořena nová pozice předsedy. Doposud spolupracoval s Mitchelton - Scott jako obchodní poradce. Stojí také startem Giro d´Italia 2014 v Irsku a za pořádáním světového šampionátu v americkém Richmondu. 

Brent Copeland se stane generálním ředitelem. Tuto pozici již zastával v týmu Lampre a zejména v Bahrain - McLaren. Jeho pozice se v bahrajnském týmu zhoršila a proto odchází vést konkurenční celek. 

Brent Copeland

Bannan vedl společnost GreenEdge od založení v roce 2012 a stál za úspěchy týmu na klasikách a Grand Tours. Týmy GreenEdge s různými názvy ovládly monumenty Paříž - Roubaix, Milán - Sanremo, Kolem Lombardie a Lutych - Bastogne - Lutych a také třítýdenní Vueltu. 

"Shaynův vliv na náš tým byl obrovský a jsem velmi vděčný, za jeho přínos a práci po tolik let," říká k Bannanově odchodu Gerry Ryan. A zároveň vítá McQuaida a Copelanda. Sám Copeland je z nové pracovní příležitosti nadšený: "Mitchelton - Scott byl vždy týmem, který jsem považoval z jeden z nejlepších, nejenom pro skvělé vedení a konkurenceschopnost, ale také kvůli image, kterou si vytvořil. Jsem ohromně nadšený." 

Ryan se novým vedení snaží navrátit týmu stabilitu a klid na práci. Mitchelton - Scott patří k nejlepším celkům světa, ale finanční potíže ho oslabily a může přijít o klíčové závodníky, především o Simona Yatese a Adama Yatese.