V úvodním kritériu se nejvíce dařilo juniorům, Štěpán Široký pravidelným sběrem bodů dospurtoval pro třetí příčku. Sedmá příčka Josefa Čekala a třináctá Davida Kopelenta s přihlédnutím k faktu, že v první dvanáctce bylo hned  6 zahraničních reprezentantů,  svědčí o síle juniorského družstva TJ Favoritu Brno. Krásný výsledek předvedl i mladší žák Jaroslav Hubáček. Ve svém premiérovém závodě Českého poháru dojel na čtvrtém místě.

Nedělní silniční závod byl poznamenán přerušením v jeho průběhu a dále pokračovaly již jen kategorie, které ještě neodstartovaly. V žákyních vyhrála Alice Mikulášková a dosáhla tak svého premiérového vítězství v Českém silničním poháru.

Kristián Vavro po srdnatém úniku dojel za dvojicí uprchlíků sám pro třetí místo s minutovým náskokem před spurtujícím hlavním polem žáků. Junioři v rychlém a napínavém závodě, kde byl postižen pádem Štěpán Široký a Josef Čekal, pro něhož bohužel závod skončil odvozem do nemocnice, bojovali tvrdě až na cílovou pásku. Závod svými povětrnostními podmínkami a délkou přes sto kilometrů důkladně prověřil připravenost našich juniorů a Štěpán Široký pátým a David Kopelent devátým místem pouze potvrdili svoji vynikající formu. Nejlepší zpráva ale přišla z nemocnice. Doktorům se podařilo vrátit čéšku kolenního kloubu zpět na původní místo a Pepa Čekal byl propuštěn do domácího léčení.

Vynikající výsledky předvedli i závodníci patřící do SVS a SCM při Favoritu Brno, Tereza Obořilová (GT Czech Team) byla třetí v závodě juniorek, ale především Pavel Bittner (Merida Mapei Kaňkovský), Anna Jaborníková a Veronika Jadrná (obě SportComplex Břeclav) se po prvním víkendu všichni stali vedoucím závodníky Českého poháru ve svých kategoriích.