Páteční etapu dlouhou 77 km ovládl německý závodník Kevin GENZMER, na druhém místě se umístil český závodník Daniel SPORYSCH z týmu Roman Kreuziger cycling academy a třetí příčku obsadil Matyáš Fiala z týmu ČEZ cyklo team Tábor. V sobotu dopoledne se na start časovky postavilo 138 závodníků. Závodilo se na trase Lanškroun - Nepomuky - Lanškroun. V časovce jednotlivců dlouhé 9 km si nejlépe si vedl Pavel NOVÁK z týmu Tufo Pardus Prostějov. Stříbro si odnesl rakouský závodník Moritz Hörandtner a třetí příčku obsadil další rakouský závodník Emilio Halbmayer.

Sobotní odpolední etapa svou náročností prověřila síly cyklistů. Na trati dlouhé 71 km čekaly na závodníky čtyři horské prémie. Nejúspěšnější byli čeští závodníci. Nejlépe ji absolvoval Adam SEEMAN z týmu Mix team stadion Louny, na druhém místě se umístil Matyáš KOPECKÝ z týmu Acrog – Tormans BC a bronz si odnesl Daniel SPORYSCH z týmu Roman Kreuziger cycling academy.

O prvenství v celkovém pořadí se bojovalo do posledních metrů nedělní etapy, která byla dlouhá 85 km. Po napínavém finiši se na stupně vítězů postavili Daniel MRÁZ – 1. místo, druhou příčku obsadil Aaron DOCKX z Belgie a na třetím místě skončil slovenský závodník Juraj VRBÍK.

Závod nepřinesl pouze skvělou sportovní podívanou, ale i velký úspěch dvou českých odchovanců, kteří v celkovém pořadí obsadili první dvě příčky. Vítězem 35. ročníku se stal Matyáš Kopecký z týmu Acrog – Tormans BC, pouhé 4 vteřiny za ním na druhém místě skončil Pavel Novák z týmu Tufo Pardus Prostějov a bronz si odvezl německý závodník Kevin GENZMER z týmu Stevens juniorenteam Thüringen.

Nejlepším týmem v rámci celého víkendu se stal National team Slovakia, vrchařskou soutěž ovládl Milan KADLEC, absolutní vítěz Matyáš KOPECKÝ si kromě žlutého dresu odvezl i dres nejlepšího sprintera a Pavlu NOVÁKOVI náleží bílý dres.

Nejlepší závodník letošního ročníku Matyáš Kopecký hodnotí závod: „Před závodem jsem nevěděl, jak se mám cítit, protože jsem dva týdny nezávodil. V první etapě jsem ale ucítil, že forma je dobrá a že chci zkusit získat žlutý trikot. Třetí etapa byla velmi náročná, ve čtvrté etapě jsme nechali úplně všechno, abychom to udrželi a nenechali nikoho ujet. Nakonec se to povedlo.“

Ředitel závodu Petr Bucháček na závěr říká: „První etapa proběhla v bojovném duchu, bylo několik pádů, ale žádná těžká zranění. V časovce jednotlivců šlo o pouhé vteřiny. Třetí královská etapa, která odstartovala z Jablonného nad Orlicí, nabídla náročná stoupání i technické sjezdy. Chtěl bych pochválit a poděkovat moto týmu, který perfektně odvedl svou práci. Nejen že regulují dopravu, ale také upozorňují závodníky na nebezpečná místa na trati, zúžení, prudké zatáčky apod. Minimalizují se tak pády a úrazy. Ve čtvrté etapě jeli závodníci neskutečně, rychleji než spočítaný průměr. Všechny úniky nakonec hlavní pole sjelo. Závod byl organizačně výborně zajištěný, díky spolupráci s Policií ČR, která nám vyšla ve všech bodech vstříc, stejně tak Městská policie Lanškroun, DC moto tým i ostatní pořadatelé a dobrovolníci. Všem, kteří se na organizaci podíleli, patří velké díky.“