Jak vidno, Goossens se vyžívá v chladu a dešti, protože v těžkých podmínkách vyhrál oba závody Challenge Mallorca. Průběhy obou závodů se dost lišily, ale pokaždé se jezdec Intermarché-Circus-Wanty dostal do cíle sám. Kvůli špatnému počasí se pořadatelé rozhodli zkrátit celkovou délku ze 155 kilometrů na 123 kilometry a vynechat slavná stoupání Puig Major a Sóller. V náročném závodě se dvěma přejezdy stoupání Femenies byl hodně aktivní Julian Alaphilippe a další jezdci Soudal Quick-Step, ale vítězství jim opět těsně uniklo. 

75 kilometrů před cílem se utrhla početná skupina, kde byl Goossens, Alaphilippe, ale také Tim Wellens (UAE Emirates), Hugh Carthy (EF Education-EasyPost), João Almeida (UAE Emirates) a další. Někteří uprchlíci se neudrželi vpředu v technickém a mokrém sjezdu, Alaphilippa zdržely technické problémy. Následoval chaos a do úniku vyrazil sám Rémi Cavagna (Soudal Quick-Step). V nájezdu do druhého stoupání Femenies byl dostižen a opět se začalo nanovo.

Ve výjezdu byli nejlepší Andrea Bagioli (Soudal Quick-Step), Lilian Calmejane (Intermarché-Circus-Wanty), Carthy, Goossens, Alessio Martinelli (Green Project-Bardiani), Brandon McNulty (UAE Emirates), Harry Sweeny (Lotto Dstny) a Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny). Carthy se 17 kilometrů před cílem pokusil zaútočit, ale soupeři ho ujet nenechali. Dopředu si dojeli noví závodníci, Almeida, Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step) a další. 

V posledních kilometrech zbyla na čele skupina deseti jezdců. 4 kilometry před cílem zaútočil Calmejane a po něm to zkusil týmový kolega Goossens. Belgičan byl silnější a vytvořil si malý náskok. Skupina za ním nespolupracovala a Goossens projel cílem s náskokem 7 sekund před krajanem Van Eetveltem, třetí skončil Van Wilder.