Na cílových okruzích ve Šternberku ukázal Elkov Kasper opět svou konkurenceschopnost se světovými týmy, když Adam Ťoupalík obsadil třetí místo a Otruba, Kukrle i Bárta skončili v první desítce.

Na peloton dnes čekalo necelých 175 km s osmi vrchařskými prémiemi. Těmi prvními byly známá jesenická stoupání Červenohorské sedlo, Vidly, Lyra a Hvězda a na závěr čekaly na závodníky čtyři bodované prémie ve Šternberku na Ecce Homo. 

Po první vrchařské prémii na Bratrušovském kopci se od hlavního pole oddělila pětice ve složení Daniel Turek (Felbermayr), Bakelants (Intermarché), Van den Dool (Metec), vedoucí závodník vrchařské soutěže Stojnic (Vini Zabú) a bývalý jezdec týmu Elkov Kasper Cieslik (Voster). Cyklisté v úniku si drželi dlouho náskok kolem dvě a půl minuty a ten se začal snižovat až s blížícími se cílovými okruhy ve Šternberku.  

Dan Turek se díky účasti v úniku a aktivitou na vrchařských prémiích dostal na konečné 3. místo v této soutěži.

S prvním průjezdem na okruhu ve Šternberku byl únik zlikvidován a na čelo se dostala skupina 40 závodníků, kde byli z Elkov Kasper Bárta, Otruba, Kukrle, Neuman a Adam Ťoupalík. Tato velká skupina se s přibývajícími okruhy dělila na menší skupinky, ale čtyři závodníci Elkov Kasper se pohybovali stále na čelních pozicích, což jim nakonec vyneslo 3. a 6. - 8. místo

Cestou do Šternberku dost foukalo, balík byl nervózní, tak se náskok rychle tenčil. V prvním sjezdu do Šternberku z Ecce Homo jsme najeli dopředu a snažili se do nejvíce pošetřit síly. Bylo nás dost, a tak jsme nastupovali. První to zkusil Honza Bárta a při průjezdu do posledního kola zaútočil Michael Kukrle, který zde již etapu v roce 2018 vyhrál, a rychle si získal náskok 15 vteřin. Nakonec ho ale sjeli vedoucí Ital s Norem, šli přes něj a na ty už nikdo neměl. Mně to kluci skvěle rozjeli do závěru a bylo z toho stejně jako loni třetí místo,“ shrnul závěr poslední letošní etapy Sazka Tour UCI 2.1 Adam Ťoupalík.  

Etapu vyhrál Nor Tobias Johannessen z Uno-X, které ho si až do cíle hlídal celkový vítěz Ital Filippo Zana z týmu Bardiani. 

Nejlépe se z českých závodníků umístil na 7. příčce Jan Hirt (Intermarché), který dnes dokončil na 15. místě 9 vteřin za vítězem. V konečném pořadí se Kukrle, Otruba, Ťoupalík a Bárta seřadili za sebe na 12. až 15. místo.

Kromě celkového pořadí ovládl Zanna i soutěž do 23 let a bodovací, nejlepším vrchařem se stal Stojnič a v týmech bylo nejúspěšnější Bardiani. Elkov Kasper za druhým Intermarché ztratil na 3. místě +4:48 min. na vítězný tým a v součtu si z domácího etapáku odváží 28 UCI bodů.