Adam Ťoupalík před závodem prozradil, že na start jde po delším odpočinku po uplynulé silniční sezóně. „Bylo tomu tak, a proto jsem se snažil moc nebláznit a po startu nikam nespěchat. Jel jsem na 4. pozici, ale ve třetím okruhu jsem viděl, že Polák Marek Konwa má menší náskok, takže jsem ho dojel, najel si na čelo a snažil se rozhodnout hlavně v technické části a nedělat chyby. Ve vedení jsem se udržel až do cíle. Později se ke mně přiblížil Jakub Říman, protože v prudkých pasážích jsem potřeboval trochu odpočívat. Výkonnost mi totiž dnes trochu chyběla, ale hlídal jsem si technické úseky a snažil se jet bez chyby,“ popsal Adam Ťoupalík průběh závodu ve Veselí nad Lužnicí.

Nedokážu říct, kdy jsem definitivně začal věřit tomu, že z toho dnes bude vítězství. Měl jsem trochu strach, aby mi nedošly síly, takže jsem do poslední chvíle nevěděl, jestli to vyjde. Ale když jsem viděl, že v některých pasážích mám navrch, začal jsem doufat, že z toho bude výhra. Trať byla krásná. Oproti loňsku to tady pořadatelé o trochu vylepšili. Ubrali některé pasáže, přidali jiné, takže jsem si to moc užil,“ dodal vítěz.

Ťoupalík v letošním roce ovládl Český pohár v silniční cyklistice, TOI TOI Cup vede po čtyřech závodech z devíti s náskokem 8 bodů na Šimona Vaníčka z ČEZ cyklo team Tábor. Před sestavou Elkov Kasper je ovšem příprava na příští silničářskou sezónu. „Zatím jsem v přípravném období, takže prokonzultuji s týmem a s trenérem, jestli pojedu i další díl Českého poháru příští týden. Hlavní je ale příprava na letní sezónu,“ řekl k aktuálnímu tréninkovému plánu Adam Ťoupalík.