Byl jsem velmi šťastný, že jsem během těchto tří dnů znovu viděl své týmové kolegy, sportovní ředitele a ostatní zaměstnance. Bylo vidět, že všichni jsou moc rádi, že zase mohou být spolu. Na konci dne je Vlčí smečka zase Vlčí smečkou. A to je jedna z věcí, na které záleží snad nejvíc," svěřil se veřejnosti Alaphilippe. 

28letý francouzský cyklista posbíral většinu ze svých dosavadních 30 vítězství v závodech UCI v posledních dvou letech. Na kontě má 2x Valónský šíp, Milan-San Remo, San Sebastian, Strade Bianche, 3 etapy na Baskicku a dokonce 4 na Tour de France. Dokázal celkově ovládnout Kalifornii, Kolem Británie i třeba Kolem Slovenska. V roce 2018 se stal nejlepším vrchařem Tour. A tím výčet jeho úspěchů zdaleka nekončí. 

Jedna ze dvou nejcennějších dlážděných klasik Kolem Flander je naplánována na 18. října a pořadatelé ji zkrátili z původních 267km na 241km tím, že vynechali stoupání Tenbosse a Muur van Geraardsbergen. 

"Projet si Flandry bylo vzrušující a užitečné. Dostal jsem hodně rad hlavně od Driese Devenynse, který žije nedaleko kopce Oude Kwaremont, který jsme si několikrát vyjeli,“ řekl Alaphilippe, jenž svou profesionální kariéru začínal v českém development týmu Etixx-iHNed, a dodal: „Každý ví, že Ronde je ikonický závod a pro mě je to velká výzva. Tenhle cíl mě velmi motivuje. Jak dopadnu, to nevím, ale určitě budu tvrdě pracovat, abych byl za čtyři měsíce na tomto závodě co nejlepší." 

Vybraní borci Deceuninck-QuickStep, mezi nimiž byl i Zdeněk Štybar, strávili společně tři dny v Belgii a v úterý si prohlédli Gent-Wevelgem. Je to poprvé, kdy se tým znovu sešel, protože se začaly uvolňovat omezení v oblasti veřejného zdraví a cestování. Hlavním účelem kempu bylo nejen projet si trasy těchto klasik, ale opět se stmelit jako tým. 

"Jsem za posledních pár dní spokojený. Užili jsme si i legraci. Kluci byli v dobré formě a pohodě. Soutěžili spolu, což pro ně byla vítaná změna oproti minulým měsícům, kdy museli trénovat většinou samostatně. Absolvovali jsme podrobný průzkum Gent-Wevelgem a dvakrát poslední části Ronde van Vlaanderen. Došlo k několika změnám trasy, takže bylo užitečné si je prohlédnout. To bylo důležitější než mít strukturované tréninky. Víme, že Julian je velmi silný na kratších stoupáních, ale dlážděné výstupy jsou odlišné, proto bylo užitečné vzít ho sem na tato vlámská stoupání,“ řekl vedoucí kempu Koen Pelgrim. 

Teď budou mít kluci pár dní volněji a poté začnou opět trénovat směrem k našemu dalšímu tréninkovému kempu ve Val di Fassa (Passo San Pellegrino). Tam bude mnohem důležitější uspořádat strukturované tréninkové dny a připravit všechny na restart sezóny,“ dodal Pelgrim. 

Očekává se, že kalendář WorldTour začne oficiálně 1. srpna na Strade Bianche, 8. srpna bude na pořadu Milán-San Remo a 15. srpna Il Lombardia, která se bude termínově překrývat s Critérium du Dauphiné (od 12. do 16. srpna). Tour de France se bude konat od 29. srpna do 20. září, Giro d'Italia od 2. do 25. října a zkrácená Vuelta a España od 20. října do 8. listopadu. Liege -Bastogne-Liege (4. října), Tour of Flanders (18. října) a Paris-Roubaix (25. října) se tak budou překrývat s italským Girem.