Konkurence bude opět vysoká – svou účast přislíbili také závodníci ze Sparta Praha, Topforex ATT Investments PCT, CEZ Tábor, Favorit Brno, Dukla Praha nebo CK Příbram.

6 vítězství je rekord v historii závodu

Šestinásobný vítěz Velké ceny HK Alois Kaňkovský, který letos oslavil 38 let, zajede svůj poslední závod kariéry v metropoli Královéhradeckého kraje, odkud pochází i jeho současný tým. Elkov Kasper je v současnosti považován za nejúspěšnější český cyklistický tým, který se pravidelně účastní závodů světového formátu po celé Evropě a pro tým je odchod tohoto závodníka velká ztráta. „Rád bych všechny pozval na své oblíbené kritérium v Hradci Králové, kde bych ve svém domácím prostředí oznámil konec své kariéry,“ uvádí Alois. 

Alois začal svou kariéru v týmu ASC Dukla Praha, kde závodil do roku 2014. Poté přestoupil do Whirlpool Author (nyní Elkov Kasper), ve kterém zůstal až do současnosti.  Na výsluní se dostal v roce 2007, kdy se stal jako první mistrem světa na dráze v omniu v Palma de Mallorca. V roce 2013 se pak stal celkovým vítězem Tour of China II (UCI 2.1). V následujících letech pak vyhrál 7x Tour of Taihu Lake, 3x Tour of China nebo 4x Memorial Andrzeja Trochanowskiego v Polsku. Úspěchů má ale Alois nespočet a svými činy se neodmyslitelně zapsal do historie české cyklistiky. 

Registrace na Velkou cenu HK končí 2. 9.